TEDAŞ'tan kaçak elektrik uyarısı

Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş (TEDAŞ) vatandaşları kaçak elektrik konusunda uyardı.

 

TEDAŞ'tan yapılan açıklamada, son günlerden kaçak elektrik kullanımının suç olmaktan çıkarıldığı şeklinde bir kanı oluştuğu kaydedildi. Elektrik, su ve doğalgazın sahibinin rızası olmaksızın veya  tüketim miktarının belirlenmesini engelleyecek şekilde kullanılmasının bir ile 3 yıl arasında hapis ceza cezası ile cezalandırılacağı hatırlatılan açıklamada, karşılıksız yararlanma suçunda fail, azmettiren veya yardım edenin pişmanlık göstererek mağdur olanların zararını soruşturma tamamlanmadan tamamen karşılaması durumunda kamu davası açılmayacağı ifade edildi. 
 
Açıklamada, zararın hüküm verilinceye kadar tamamen karşılanması halinde ise verilecek cezanın 3'te birine kadar indirileceği belirtildi. Kanunun yürürlüğe girdiği tarih itibariyle hakkında hırsızlık suçundan kovuşturma yapılan veya kesinleşmiş olup olmadığına bakılmaksızın hakkında hüküm verilen kişinin 6 ay içerisinde (5 Ocak 2013 tarihine kadar) zararın tamamen tazmin edilmesi halinde hakkında cezaya hüküm olunmayacağı düzenlemesi getirildiği ifade edilen açıklamada, zarar tamamen tazmin edilse bile etkin pişmanlıktan yararlanma için en fazla iki hak tanındığı ve buna ilişkin adli sicil kayıtlarında dikkate alındığından her halükarda ilgili hakkında suç duyurusunda bulunulacağı kaydedildi.

CİHAN
Haber Tarihi: 01 Ocak 2013 Salı 15:20Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/tedastan-kacak-elektrik-uyarisi-150037-haber/