Suriyeli 50 komutan Antep'te buluştu

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının (STK) organizasyonunda bir araya gelen 50´ye yakın Suriyeli muhalif komutan, sorunlarını Gaziantep´te masaya yatırdı.

Esed zulmüne karşı cephede aktif mücadele eden komutanların oluşturduğu sivil toplum kuruşları, aralarındaki koordinasyonu artırmak ve Türk derneklerinden destek almak için bir araya geldi. Toplatıda, cephede aktif mücadele edenlerin ihtiyaçlarının daha hızlı karşılanması noktasında konular ele alındı. 

 
Toplantı Koordinatörü Turgay Aldemir, Suriye’de verilen özürlük mücadelesine duyarlı sivil toplum kuruluşlarını buluşturduklarını belirtti. “Suriye’de aktif mücadele veren cephe komutanlarını, oradaki kanaat önderlerini, sivil toplum temsilcilerini bir araya getirmek ve Türkiye’deki bu konuda duyarlı olan cemiyeti, sivil toplum temsilcileri ile buluşturmak için bir araya geldik. Bu konularda Suriye ile yapılan bu toplantılarda hep masa başı çalışmalar yürütülüyor.” dedi. 
 
Otel lobilerinde yapılan toplantılarla bir özgürlük mücadelesi sürdürülemeyeceğini belirten Aldemir, şunları kaydetti: “Bunun için bize cephede aktif mücadele eden 50’ye aşkın cephe komutanını, kanaat önderini bugün Gaziantep’teki, Hatay’daki, Urfa’daki, Malatya’daki, Adıyaman’daki sivil toplum temsilcileri olarak, bugün burada bir araya getirerek Suriye’yi konuşuyoruz. Suriye’deki kardeşlerimizin dünya emperyalizmine karşı verdiği özgürlük ve adalet mücadelesini konuşuyoruz. Türkiye'deki sivil toplum tecrübesini Suriye’deki kardeşlerimize aktarmak, farklılıkların bir tehdit değil bir fırsat olduğunu paylaşmak ve böylelikle belli periyotlarla doğrudan Suriye’de aktif cephede bu çalışmaları yürüten insanlarımızla, kardeşlerimizle aramıza örülmüş tel örgüleri aşarak bir araya geliyoruz.”
 
"SURİYELİLER İÇİN MUHACİRİN ENSARIDIR TÜRKİYE"
 
STK temsilcileri ise şunları ifade ettiler: “Gaziantep’te gönüllü kuruluşlar olarak Suriyeli kardeşlerimize yardımı ve insanlık dramı içerisinde olan komşularımıza nasıl yardımcı olabiliriz diye hep beraber kolları sıvamış bulunmaktayız.” 
 
Suriye’den katılan bir STK temsilcisi ise “Biz Suriye halkına sivil yardım toplayabilmek için buradayız. Suriye ve Türkiye arasındaki yardımlaşma çok güzel. Biz Türklere teşekkür ediyoruz. Suriyeliler için muhacirin ensarıdır Türkiye.” ifadelerine yer verdi.

CİHAN
Haber Tarihi: 01 Ocak 2013 Salı 20:17Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/suriyeli-50-komutan-antepte-bulustu-150073-haber/