'Aptalca' sözü mü kızdırdı?

İsmail Hakkı Karadayı’nın, Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu’na yaptığı açıklamalarla çoğu cezaevinde olan eski mesai arkadaşlarının öfkesini üzerine çektiği iddia edildi.

Karadayı’nın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletilen komisyon tutanağındaki “postmodern darbe” sözüne yönelik değerlendirmesi şöyle:

 
Ak Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin: Sayın Karadayı biz bir şey demiyoruz da sizin silah arkadaşlarınız, yanınızda çalışma arkadaşınız diyelim ki sizin adınıza, bakın burada bir belge de var, biraz sonra arz edeceğim, Genelkurmay Başkanı adına diye imza atan Çevik Bir’in yazıları da var. Bunları da size soracağız ama sizin adınıza konuşanlar diyor ki: “Bu bir postmodern darbedir.”
 
Karadayı: Hah, çok güzel bir laf.
 
APTALCA BİR İFADE
 
Komisyon Başkanı Nimet Baş: Yani siz söylemeseniz bile sizin adınıza imza atanlar ve sizi temsil edenler bunu böyle tasnif ediyorlar. Onun için adı “postmodern darbe” veya “darbe girişimi” olarak…
 
Karadayı: Benim oradaki notumda var postmodern darbe. “Postmodern darbe” ifadesini kullanan fevkalade aptalca bir ifade kullanmıştır. Hani bazı insanlar vardır, ileri çıkmak, önde görünmek şeyi… Bunu kim çıkarttı, nereden çıkarttılar hâlâ hayıflanırım ve üzülürüm.
Haber Tarihi: 03 Ocak 2013 Perşembe 12:53Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/aptalca-sozu-mu-kizdirdi-150346-haber/