Galatasaray finalde

Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Mersin Büyükşehir Belediyesi ile karşılaşan Galatasaray maçtan 66-73'lük skorla galip gelerek adını finale yazdırdı.

 

Son 3 yılın kupa şampiyonu Sarı-Kırmızılılar, özellikle ribaundlarındaki üstünlüğüyle (26/43) maçı kontrolünde götürüp ilk finalist oldu. Galatasaray’da çeyrek final maçının yıldızlarından Lindsay Whalen, bu karşılaşmada da takımının en etkili ismi olup 24 sayı, 10 ribaund ve 5 asistle “Maçın Yıldızı” seçildi ve ödülünü Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M. Tarkan Tüzken’in elinden aldı. Ayrıca karşılaşma öncesinde üvey babasının vefat haberini alan Sylvia Fowles da Mersin’e karşı 25 dakika sahada kalarak 12 sayı- 5 ribaundluk bir performans sergiledi.
 
Öte yandan iki takım arasındaki yarı final mücadelesini Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri de takip ettiler.
 
Mücadeleye pota altındaki kuleleri Sancho Lyttle ve Sylvia Fowles’ın bulduğu sayılarla başlayan Galatasaray, ilk dakikalardan itibaren hem ribaundlarda hem de skordaki üstünlüğü eline aldı. Çeyrek final maçında takımının en iyisi olan Chantelle Handy’nin sayılarıyla oyunda kalmaya çalışan Mersin Büyükşehir Belediyesi, ilk çeyreği 16-23 geride tamamlarken ikinci periyotta ise farklı hücum silahlarını devreye soktu. Shavento Zellous ve Seda Erdoğan’ın da skora katkı vermesiyle toparlanan Mersin ekibi, ilk yarıda rakibine tam 11 hücum ribaundu vermesine rağmen farkı 3 sayıya kadar indirdi ve soyunma odasına 30-33’lük Galatasaray üstünlüğü ile girildi. 
 
Soyunma odasından 7-2’lik seriyle dönen sarı-kırmızılılar, yeniden aradaki farkı açmak isterken 27. dakikada durum 38-50’ye geldi. Periyodun sonunda ise üç sayılık basketlerle 9-2’lik bir seriyle rakibine cevap veren Mersin Büyükşehir Belediyesi, final periyoduna girilirken skoru 47-52’ye taşıdı. 
 
Son çeyrekte de bütün maçta olduğu gibi; Galatasaray kaçarken, Mersin ekibi kovaladı. Erlana Larkins’in art arda bulduğu sayılarla oyundan kopmak istemeyen Mersin Büyükşehir Belediyesi, sahada takımı adına her işi yapan Lindsay Whalen’ı durduramayınca finale uzanan taraf 66-73’lük skorla Galatasaray oldu.

CİHAN
Haber Tarihi: 04 Ocak 2013 Cuma 22:04Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/galatasaray-finalde-150656-haber/