Köylülerin imdadına Mehmetçik yetişti

Van'ın Başkale İlçesi'nde, kar yağışı nedeniyle yolu ulaşıma kapanan Aşağı Darıca Köyü'nde rahatsızlanan 1'i asker üç hasta, askeri helikopterle Van'a getirildi.

 

Hastalar Van'da tedavi altına alınırken, sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.  
 
Şeker hastası olan 27 yaşındaki Ferhat Kaya ile akciğer hastası 85 yaşındaki Mehmet Salim Genco, bugün aniden rahatsızlandı. Yolları kardan kapalı olan köylüler, durumu hemen yetkililere bildirdi. Köye ambulans çıkartılamayınca da Kaymakam Murat Büyükköse'ye ulaşılarak yardım istendi. Bunun üzerine bir askeri helikopter hemen köye gönderildi.
 
Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'nın tahsis ettiği Sikorsky tipi helikopter, 4 kişilik sağlık ekibiyle köye gitti. Hastaları buradan alan askerler bölgeden ayrılmak üzereyken Başkale İlçesi'ndeki Aydemir Karakolu'ndan gelen haber üzerine helikopter buraya yönlendirildi. Karakolda rahatsızlanan Er Hasan Özcan da alınarak diğer hastalarla birlikte Jandarma Asayiş Filo Komutanlığı'na getirildi. 1'i asker 3 hasta, buradan da ambulansla Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Er Hasan Özcan ise daha sonra Van Asker Hastanesi'ne götürüldü. 

DHA
Haber Tarihi: 11 Ocak 2013 Cuma 17:10Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/koylulerin-imdadina-mehmetcik-yetisti-151858-haber/