TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Hozat'ta

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde fişleme iddialarını araştırılmak için kurulan alt komisyon üyeleri, Tunceli'nin Hozat İlçesi'ne gitmek üzere THY'nin tarifeli uçağı ile bugün Elazığ'a geldi.

 

Havaalanında gazetecilerin sorularını yanıtlayan komisyon üyelerinden AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, fişleme ve emniyet müdürü intiharını araştıracaklarını söyledi.
 
Tunceli'nin Hozat İlçesi'ndeki fişleme iddialarını araştırmak üzere kurulan TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu kapsamında kurulan alt komisyon üyeleri, AK Parti Milletvekilleri Mehmet Metiner, Fazlı Pehlivan, Hamza Dağ, CHP Milletvekili Hüseyin Aygün ve MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Elazığ Havaalanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
"KONUYU ADLİ VE İDARİ OLARAK İNCELİYORUZ"
 
Diyarbakır'da düzenlenecek olan cenaze töreni ile ilgili olarak BDP'nin yaptığı açıklamayı değerlendiren Metiner, "BDP sorumsuz davranır, Habur'dakine benzer acılar üzerinde siyasi bir şov yaparsa, sabotajcıların amacına uygun hareket edilmiş olur, biz bunu asla temenni etmeyiz. Sayın Başbakanımız'ın BDP'ye yönelik uyarısının BDP'liler tarafından doğru okunması gerektiğine inanıyorum. Ben bu süreçte BDP'nin de üstüne düşen duyarlılığı göstereceği kanaatindeyim. Zaman zaman sabotajlar, baltalamalar olacaktır, bundan sonra da olacaktır. Ama önemli olan sabotajcıların pravaktörlerin oyununa gelmemektir. Biz hükümet olarak bütün sabotajlara rağmen sürecin devam etmesi gerektiğine inanıyoruz" diye konuştu.
 
GAZETECİNİN BELİRTTİĞİ 300 CİVARINDA KİŞİNİN FİŞLENDİĞİ İFADE EDİLİYOR
 
MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ise olayı her yönlü araştıracaklarını, bunun saklanacak bir yönünün bulunmadığını belirterek, "Biliyorsunuz bu bir basın organında çıkan bir iddia. İnsan Hakları Komisyonu'nda bir alt komisyon kurduk. Ankara'da daha önce buraya gelen müfettişlerin raporlarını inceledik. İntihar ettiği söylenen emniyet amirimizin ailesi ile görüştük. Onlardan bilgi aldık. Şu anda da Hozat'a gidip her iki konu hakkında araştırma yapacağız. Gerekli kişilerle, ilgililerle görüşmeler yapacağız. Bir yönüyle de tabi TUBİTAK'a gönderilen harici disklerin incelenmesi, şimdi burada ön yargısız hareket etmek mecburiyeti var. Her hangi bir şey gizli kalmaz, gizli kalmasının da gereği olmadığını düşünüyorum. Hangi sebeplerle fişleme denilen şeyin yapıldığı, çünkü gördüğümüz kadarıyla harici disklerde 10 kişiye ait bilgi olduğunu gösteriyor. Yalnız bu konuyu gündeme getiren, haber yapan gazetecinin belirttiği 300 civarında kişinin fişlendiği ifade ediliyor. Sonra fişlemenin hangi boyutta, kanunların içersinde mi, dışarısında mı kalıyor? Bunların hepsi değerlendirilecek" diye konuştu.
 
Komisyonda yeralan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, konu ile ilgili açıklama yapmayacağını söyledi. Komisyon üyeleri daha sonra helikopter ile Tunceli'nin Hozat İlçesi'ne gitti.

DHA
Haber Tarihi: 15 Ocak 2013 Salı 19:13Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/tbmm-insan-haklarini-inceleme-komisyonu-hozatta-152515-haber/