"Türkiye ve Fransa birlikte çalışmalı"

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Paris’te öldürülen 3 kadının ölümüyle ilgili, katillerin bulunması konusunda Türkiye’nin Fransa ile birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi.

 

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ve Aysel Tuğluk, 18.45 uçağıyla Diyarbakır’a hareket üzere Atatürk Havalimanı’na geldi. Uçağa binmeden önce VİP girişinde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Tuncel, “Katillerin bulunması konusunda çaba harcanması gerektiğini düşünüyoruz. Aksi takdirde bunun arkasında hangi güçlerin olduğu meselesinde hep soru işareti olacaktır. Oklardan biri de Türkiye’yi gösterecektir. Türkiye’nin sorumluluğudur, bu katliamı gerçekleştirenleri ortaya çıkartılması konusunda Fransa hükümeti ile birlikte çalışmak. Hatta Fransa hükümetini bu konuda zorlamalı. Fransa’nın sorumluluğu olduğu kadar Türkiye’nin de sorumluluğudur." dedi.
 
Tuncel, cenaze sahiplerinden kendilerine gelen bir talep olmadığını da sözlerine ekledi. 

CİHAN
Haber Tarihi: 16 Ocak 2013 Çarşamba 19:18Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/turkiye-ve-fransa-birlikte-calismali-152698-haber/