OMÜ, karaciğer naklindeki başarısını perçinledi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi, yapılması zor olan 'karaciğer nakli' operasyonunun ikincisini de başarıyla yaparak, bu tür nakilleri rutin işlem haline getirdi.

 

Yaklaşık 2 hafta önce Tokat'ta beyin ölümü gerçekleşen kişiden alınan karaciğer, OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde nakil için sıra bekleyen siroz hastası 65 yaşındaki Mehmet Arslan Balcıoğlu'na başarıyla nakledildi. Nakil nedeniyle dekanlıkta yapılan basın toplantısında konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Şahinoğlu, "İlkini bir ay önce yapmıştık, şimdi de ikinci hastamıza karaciğer naklini başarıyla gerçekleştirdik." dedi. 
 
OMÜ'nün, kurulduğu günden bu yana tıp alanında önemli gelişmelere imza attığını kaydeden Şahinoğlu, "Ordu'nun Ünye ilçesinden gelen Mehmet Arslan Balcıoğlu'na sağlıklı bir yaşam diliyorum. Ameliyatı başarıyla gerçekleştiren hekimlerimizi de kutluyorum. İkinci hastamıza karaciğer naklini başarıyla gerçekleştirdik. Samsun, bu anlamda karaciğer nakil merkezi olacak düzeye geldi." diye konuştu. 
 
OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk ise kendi organlarını bağışladığını, çevresini de bu konuda uyardığını belirtti. Selçuk, nakillerin yeni hayatlar sunması anlamında artarak devam etmesini arzu ettiklerini, bu sebeple vatandaşların da organ bağışı konusunda daha hassas olması gerektiğini vurguladı
 
Amerika’da 5 yıl karaciğer nakli konusunda eğitim aldığını söyleyen Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlhan Karabıçak da artık hastaların söz konusu nakil için büyük illere gitmelerine gerek kalmadığını, bu işlemde çok başarılı olduklarını vurguladı.  
 
Doktorların, kendisine 2 yıl ömür biçtiğini hatırlatan Mehmet Arslan Balcıoğlu ise etrafında bulunan kişilerin kendisini daha büyük şehirlerdeki hastanelere gitmesi konusunda uyardığını, ancak doktorun kendisine güven vermesiyle nakil için OMÜ’yü seçtiğini söyledi.  Nakli gerçekleştiren doktorlara teşekkür eden Balcıoğlu, herkese, organ bağışı yapmaları konusunda çağrıda bulundu.

CİHAN
Haber Tarihi: 21 Ocak 2013 Pazartesi 15:25Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/omu-karaciger-naklindeki-basarisini-percinledi-153488-haber/