"Etnik kimliğe bağlı siyaset yapmaya karşıyız"

Demokratik Sol Parti (DSP) Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, etnik kimliğe bağlı siyaset yapmaya karşı olduklarını söyledi.

 

Ahmet Çakmak, Side'de parti binasında yaptığı açıklamada, kimlik üzerine siyaset yapmaya karşı olduklarını bildirdi. Dünyada etnik kimliğe bağlı siyaset yapmanın tarihe karıştığını belirten Çakmak, ırk üstünlüğüne bağlı söylemlerin bin yıldır farklı milletlerin kardeşçe yaşadığı Anadolu'da milli birlik, beraberlik ve kardeşçe hayatı paylaşma ruhuna zarar verdiğini kaydetti.
 
Etnik kimlik üzerine siyaset yapmanın önüne geçmenin tek yolunun sivil bir anayasa yapmadan geçtiğini belirten Çakmak, askeri darbe ürünü olan 1980 Anayasası'nın sürekli revizyona uğraması nedeniyle toplumun ihtiyaçlarına cevap vermede yetersiz kaldığını söyledi. 
 
Ahmet Çakmak, "Siyasilerimiz kimlik siyaseti yapmaktan vazgeçsin. Etlik kimlik üzerine yapılan söylemler toplumda kutuplaşmayı körüklüyor. Farklılıklarımızı zenginlik olarak görmeliyiz. Cenab-ı Allah insanları, tanışıp kaynaşmaları için kavim kavim yaratmış. Peygamberimizde bir ırkın başka bir ırka karşı üstünlüğü olmadığını 'Allah katında en üstün olanınız, takvaca en ileride olanınızdır' kutlu sözüyle bildirmiştir." diye konuştu.

CİHAN
Haber Tarihi: 29 Ocak 2013 Salı 18:17Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/etnik-kimlige-bagli-siyaset-yapmaya-karsiyiz-154915-haber/