Cezaevlerinde denetimli serbestlik heyecanı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayıyla yürürlüğe giren 'Denetimli Serbestlik' yasasından yararlanacak olanlar ve aileleri heyecanlı bekleyiş içine girdi.

 

Kocaeli'deki cezaevlerinde yaklaşık 600 kişinin yasadan yararlanacağı belirtilirken, tahliyelerin ancak işlemler tamamlandıktan sonra birkaç gün içinde başlayabileceği kaydedildi. 
 
İzmit Kandıra Karayolu'nun 20'nci kilometresinde bulunan F Tipi Cezaevi'nin yanındaki Kocaeli Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan da, yasanın onaylandığı açıklanınca tahliyeler beklendi.



İzinli olarak çıktığı cezaevine geri dönen Murat Önkal, "Ben 5 yıl 3 ay ceza aldım.  Bir sene cezası olan 6 ay burada kalıyordu. Yasanın yürürlüğe girmesiyle 6 ay şartı da kalktı. Ben de bu yasadan faydalanacaklar arasındayım. 50 gün sonra tahliye olacağım için çok mutluyum. Yasa bir çok insanı cezaevinden kurtaracak" diyerek sevincini dile getirdi.

DHA
Haber Tarihi: 31 Ocak 2013 Perşembe 17:46Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/cezaevlerinde-denetimli-serbestlik-heyecani-155259-haber/