Sevil Sevimli için karar günü

Sevil Sevimli'nin 5 arkadaşıyla birlikte yargılandığı dava, yarın Bursa Bölge 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edecek.

 

Fransa'nın Lyon 2 Üniversitesi'nde master yaparken Erasmus öğrenci değişim programıyla geldiği Eskişehir'de DHKP-C operasyonunda tutuklanan ve 3 ay sonra tahliye edilen Sevil Sevimli'nin 5 arkadaşıyla birlikte yargılandığı dava, yarın Bursa Bölge 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edecek. Geçtiğimiz duruşmada Cumhuriyet Savcısı, esastan verdiği mütalaada Sevimli’nin 21 yıl hapis cezasına çarptırılmasını istemişti. 
 
 Sevil Sevimli, 9 Mayıs 2012'de Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin düzenlediği DHKP-C operasyonunda Seren Özçelik, Mustafa Erdal Harman, Kezban Yıldırım, Ceren Cevahir ve Burcu Akın ile birlikte gözaltına alınmıştı. Tutuklanan Sevimli, 3. yargı paketi kapsamında mahkemenin verdiği kararla 7 Ağustos 2012'de tahliye edildi. Soruşturma dosyası, özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasının ardından Bursa'da yeni kurulan Bölge Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen Sevil Sevimli, hazırlanan iddianame kapsamında yeni mahkemenin yargılayacağı ilk sanık olarak geçtiğimiz eylül ayında hakim karşısına çıkmıştı.  Sevimli ve arkadaşlarının yargılanmasına yarın Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek. Geçtiğimiz ay yapılan duruşmada Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını vermiş, mevcut deliller ışığında adli kontrol ve yurt dışı çıkma yasağının kaldırılmamasına Sevil Sevimli, Seren Özçelik, Kezban Yıldırım, Ceren Cevahir ve Burcu Akın hakkında 'Yasa dışı DHKP-C örgüt üyesi olmak, örgüte yardım ve yataklık etmek, örgütün propagandasını yapmak' suçlamalarından 21 yıla kadar hapis cezası verilmesini istemişti. 
 
Savcı, sanıklardan Kezban Yıldırım'a 'Terör örgütü DHKP-C üyesi olmak, örgüte yardım etmek ve örgüt propagandası yapmak' suçundan 21 yıla kadar hapis cezası verilmesini istemiş, sanık Mustafa Erdal Harman'ın yeterli delil ve suç şüphesinin bulunmadığı kanaatiyle beraat ettirilmesi yönünde görüş bildirmişti. Mahkeme heyeti, Sevil Sevimli'nin yurt dışına çıkma yasağı ve adli kontrol cezasının kaldırılmasına yönelik talebini ret ederken duruşmayı, sanık ve avukatlarının esas hakkındaki savunmalarını yapmaları için 15 Şubat Saat 14.30'a ertelemişti. Yarınki duruşmada, bir önceki duruşmayı sanıkların ve avukatların savunmalarını yapmaları için erteleyen mahkemenin karar verebileceği öğrenildi. 

CİHAN
Haber Tarihi: 14 Şubat 2013 Perşembe 15:30Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/sevil-sevimli-icin-karar-gunu-157568-haber/