Mehmet Öcalan İmralı'ya gidiyor

Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan İmralı'ya gitmek üzere Gemlik'e geldi. Öcalan, bazı mahkum yakınlarıyla İmralı'ya gidecek.

 

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan İmralı’ya gidiyor. Sabah saatlerinde İmralı Adası’na gitmek üzere Gemlik’e gelen Mehmet Öcalan’a diğer mahkumların 3 yakını da eşlik ediyor.
 
Gemlik Jandarma Karakolu’nda işlemlerinin yapılmasını beklerken gazetecilerin sorularını cevaplandıran kardeş Öcalan, “Eğer yetkililer hakkımızı verirse bugün İmralı Adası'na gideceğiz. Bu bir aile görüşüdür. Bunun çok fazla siyaset, politik içinde olacağını bilemiyoruz. Ama orada ne konuşacağımızı şimdiden bilemiyoruz.” diye konuştu.
 
Mehmet Öcalan, ‘Bu süreçle (İmralı süreci) ilgili şahsi yorumunuz nedir’ sorusuna şu cevabı verdi: “Bu konuyla ilgili bir yorum yapacak durumumuz olamaz. Dönersek belki bir iki kelime söylerim. Gördüklerimizi söyleriz.”
 
Kardeş Öcalan, 17 Kasım 2012'de İmralı Adası’na giderek ağabeyi ile görüşmüştü. Kardeş Öcalan’ın ziyaretinin ardından Abdullah Öcalan, akşam saatlerinde yaptığı açıklama ile açlık grevlerini sona erdirmişti. 
 
İki kardeş arasındaki son görüşme 14 Ocak 2013'te gerçekleşmişti. Mehmet Öcalan, dönüşte gazetecilerin  "Görüşmede başka herhangi bir şey gündeme geldi mi?" sorusuna karşılık  “İleriki aşamada eğer eş başkanlar gelirse o zaman açıklayabilirim.” karşılığını vermişti.  Gazetecilerin "Hangi konuyla ilgili" sorusu üzerine de “Bu süreçle ilgili... Süreç...” demişti.

CİHAN
Haber Tarihi: 18 Şubat 2013 Pazartesi 08:45Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/mehmet-ocalan-imraliya-gidiyor-158034-haber/