Aydıncık'ta Vergi Haftası kutlama etkinlikleri başladı

Yozgat'ın Aydıncık ilçesinde Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından Vergi Haftası bir dizi etkinlikle kutlanmaya başlandı.

 

Atatürk anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmas ardından Aydıncık Vergi Dairesi Müdürü İlkay Polat ve personeli, Kaymakam Hakan Kafkas’ı makamında ziyaret etti. Vergi Dairesi Müdürü Polat, Kaymakam Kafkas'a Vergi Haftası kutlama programı hakkında bilgi verdi. Polat, devletin, hizmet vermek için vergi aldığını ve vatandaşların ödediği vergilerin tekrar çeşitli hizmetler olarak geri döndüğünü söyledi. 
 
Kaymakam Hakan Kafkas da verginin önemine değindiği konuşmasında, vergi dairesinin, vatandaşlara, vergilerini zamanında yatırmaları hususunda gerekli kolaylığı göstermesi gerektiğini belirtti. Kafkas, "Vatandaşımıza, vergilendirilmiş kazancın kutsal olduğu bilincinin yerleştirilmesi büyük önem arz etmektedir. Bu sebeple başta Vergi Dairesi Müdürlüğü ve personeline büyük bir görev düşmektedir. Bu konuda tüm görevlilerin hassasiyetle vatandaşa aydınlatıcı bilgi verilmesi ve yardımcı olmaları sayesinde vergi tahsilâtında önemli artışlar olabileceği kanaatindeyim. Kamu harcamalarının önemli finans kaynaklarından olan vergiler sayesinde hizmet gücü artmaktadır. Ödenen vergilerle ülkemize, ilçemize, beldelerimize ve köylerimize yatırımlar yapılmaktadır. Bu vesile ile Vergi Haftası'nı kutluyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum." diye konuştu. 

CİHAN
Haber Tarihi: 25 Şubat 2013 Pazartesi 19:44Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/aydincikta-vergi-haftasi-kutlama-etkinlikleri-basladi-159277-haber/