Celal Bayar Üniversitesi'nde nevruz kutlaması

Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nde baharın gelişini simgeleyen Nevruz Bayramı kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu.

 

 
Üniversitenin Muradiye Kampusu ve spor salonunda yapılan nevruz kutlamalarına Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Çelik, Prof. Dr. Süheyla Sürücüoğlu ve Prof. Dr. Erdoğan Özkaya, dekanlarla çok sayıda öğrenci katıldı. Kutlamada, Nevruz pilavı ikram edilirken, ateşten atlanıp yumurtalar tokuşturuldu. Kutlamalar, Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Kafkas Halk Oyunları ekibinin gösterisi, Celal Bayar Üniversitesi Kültür ve Spor Kulübü Jimnastik Ekibinin gösterisi ve türkücü Hüseyin Turan'ın konseri ile devam etti.
 
Öğrencilerin neşe içinde ve büyük bir koro halinde türkülere eşlik edip halay çektiği nevruz etkinlikleri, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Sürücüoğlu ve Prof. Dr. Ali Çelik tarafından programa katılan gösteri grupları ile Hüseyin Turan'a teşekkür plaketi vermesiyle sona erdi.

DHA
Haber Tarihi: 21 Mart 2013 Perşembe 18:36Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/celal-bayar-universitesinde-nevruz-kutlamasi-163109-haber/