İki kardeşin acı kaderi

Sakarya'nın Hendek İlçesi'nde 'Bağışıklık sisteminde ağır eksiklik' olarak bilinen 'Ağır kombine immün yetmezliği' teşhisi konulan 3 yaşındaki Beraat'a, ilik nakli için anne babasının dünyaya getirdiği kardeşinde de aynı hastalık olduğu anlaşıldı.

Sakarya'nın Hendek İlçesi'nde 'Bağışıklık sisteminde ağır eksiklik' olarak bilinen 'Ağır kombine immün yetmezliği' teşhisi konulan 3 yaşındaki Beraat'a, ilik nakli için anne babasının dünyaya getirdiği kardeşinde de aynı hastalık olduğu anlaşıldı. İki kardeş de hastalığın pencesinde yaşam mücadelesi veriyor.

 
Hendek İlçesi'nde oturan 31 yaşındaki Enes ve 28 yaşındaki Nurcan Demiryolu çiftinin 3 yıl önce dünyaya getirdikleri ikinci çocukları Beraat'a doğumdan sonra ortaya çıkan hastalığa 'Ağır kombine immün yetmezliği' teşhisi konuldu. Doktorlar genç çifte çocuklarının ancak ilik nakli ile hastalıktan kurtulabileceğini söyleyince Enes ve Nurcan Demiryolu çifti oğullarını kurtarmak bebek yapmaya karar verdi. Dünyaya gelen Ensar Demiryolu'nda da aynı hastalık görülünce çiftin umutları bir anda bitti. İki kardeş haftalık 1800 lira olan ilaç kullanarak yaşam mücadelesi verirken anne Nurcan Demiryolu oğlu Beraat'ın hastalık nedeniyle gelişmediğini ve 1 yaşındaki çocuk gibi kaldığını söyleyerek gözyaşı döktü. "Oğlum, artık gülmeyi bile unuttu" diyen anne Nurcan Demiryolu, şöyle dedi:
 
"Oyun bile oynamıyor. Yaşıtları evimize geldiğinde sadece onlara boş gözlerle bakıyor. Sanki hastalığını biliyormuş gibi sessiz bir şekilde olup bitenleri izliyor. En büyük korkum çocuklarını kaybetmek. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. İlaçlarla yaşıyoruz. Doktorlar, hastalık başladığında ayda 1 kullandığımız ilaçları hastalık ilerlediği için haftada 1'e indirdiler. Hergeçen gün gözlerimin önünde eriyor. Hastalığına çare olsun diye dünyaya getirdiğimiz küçük oğlumla birlikte ikisini gördükçe kahrediyorum. Çocuklarının iyileşmesi için ilik nakli gerekiyor. Beraat için yakın çevremizde donör bulamadık. Artık umudumuz dışarıda. vAynı hastalıkla dünyaya gelen küçük oğlum Ensar için, benden eşimden ve büyük oğlumdan alınan numunelerinin sonuçlarının gelmesini bekliyoruz."

DHA
Haber Tarihi: 27 Mart 2013 Çarşamba 16:43Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/iki-kardesin-aci-kaderi-163989-haber/