KTÜ'deki eylem karakolda bitti

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörlüğü önünde bir aydır oturma eylemi yapan yaklaşık 20 öğrenci, akşam saatlerinde gözaltına alındı.

 

 
KTÜ Kadın Kolektifi üyesi bir grup kız öğrenci yaklaşık bir ay önce Atatürk Kültür Merkezi'nin, tiyatro oyunu için kendilerine verilmemesini protesto etmek amacıyla Rektörlük önünde oturma eylemi başlattı.

Özel güvenlik görevlileri ve çevik kuvvetin birkaç kez müdahale ettiği, çadırlarını yıktığı, pankartlarına el koyduğu öğrenciler eylemlerini sürdürdü.
 
Rektörlük önünde yine çadır kuran ve türkü söyleyen öğrencilere bu akşam özel güvenlik ve polisin müdahalesi sert oldu. Çevik Kuvvet, Özel Güvenlik görevlileriyle birlikte müdahale ettiği gruptan çoğu kız yaklaşık 20 öğrenciyi gözaltına aldı.

Özel güvenlik elemanları öğrencilerin eylemde kullandığı çadır, iskemle, bağlama gibi eşyalarını da kullanılamaz hale getirdi. Üniversite içindeki karakolda bir süre tutulan gözaltındaki öğrenciler daha sonra sağlık kontrolü için Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.
 
ARKADAŞLARIMIZ YAKA PAÇA GÖZALTINA ALINDI
 
Konuyla ilgili Rektörlük önünde öğrenciler adına açıklama yapan Kadın Kolektifi üyesi Berna Demirtaş, "Arkadaşlarımız yaka paça gözaltına alındı. Eşyaları parçalanıp kırılıp çöpe atıldı. Biz rektörden bir açıklama bekliyoruz. Polisler kameralarımız ve fotoğraf makinelerimize el koydu. Onları da alamıyoruz" dedi. Öğrenciler bu sırada görüntü çeken sivil polislere tepki gösterdi.

DHA
Haber Tarihi: 27 Mart 2013 Çarşamba 19:48Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/ktudeki-eylem-karakolda-bitti-164023-haber/