Domates, taze soğan ve peynirli 2B eylemi

Antalya’da düzenlenen 2B eyleminde vatandaşlar, yola oturarak domates, taze soğan ve peynir yiyerek rayiç bedellere tepki gösterdi.

 

Antalya’da, 2B olarak bilinen, orman vasfını yitirmiş hazine arazilerinin satışında belirlenen rayiç bedelleri yüksek bulan hak sahipleri, yine eylem yaptı. Antalya Defterdarlığı önünde düzenlenen eylem, bu kez ilginç görüntülere sahne oldu. Antalya’da bilinen olaylı 2B eylemlerinin yanı sıra bu kez sakin bir protesto gerçekleşti. Yaklaşık 90 kişi toplanarak, ellerindeki ‘barınma hakkımız, söke söke alırız, rayiç bedel değil, emlak bedeli esas alınsın’ yazılı döviz taşıyan grup, slogan atak bir süre yürüdü. Daha sonra defterdarlık dışında bekleyen gruptan bazıları, yanlarında getirdiği taze soğan, domates, peynir ve biberi çıkararak yemeye başladı.
 
Yola oturarak, ekmekle birlikte yanında getirdiği yiyecekleri yiyen vatandaşlar, paraları olmadığı için başka bir şey yiyemediklerini savundu. Basın mensupları ve polislerin bakışları altında domatesleri tuzlayarak yiyen vatandaşlar, çevredekilere de ikram etmeyi ihmal etmedi. Grup adına açıklama yapan Kutay Meriç, uzun yıllar önce bu arazilere ev yaptıklarını, buların kahrını kendilerinin çektiğini söyledi. Meriç, buraların çevrelerini de güzelleştirdiklerini savundu. Köylüler de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan kendilerine sahip çıkmalarını ve seslerini duymalarını istedi. Kepez ilçesindeki Kazım Karabekir, Çankaya, Göçerler ve Fatih mahallelerinden toplanan vatandaşlar, eylemin ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

DHA
Haber Tarihi: 11 Nisan 2013 Perşembe 14:25Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/domates-taze-sogan-ve-peynirli-2b-eylemi-166319-haber/