Babacan Nasdaq'ta kapanış zilini çaldı

Ali Babacan, ABD'nin ikinci büyük borsası Nasdaq'ı ziyaret etti ve kapanış zilini çaldı.

 

'Türkiye Yatırım Haftası' dolayısıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) kalabalık bir heyetle New York'ta bulunan Babacan, kapanış zilini çalmadan önce yaptığı kısa konuşmada, yakın zamanda Borsa İstanbul'un açılışını yaptıklarını hatırlatarak, geçtiğimiz haftalarda açılan Borsa İstanbul ile Nasdaq arasında daha yakın ilişkilerin kurulmasını arzuladıklarını dile getirdi.
 
Şu anda Nasdaq'ta 28 Türk şirketinin hisselerinin işlem gördüğüne değinen Babacan, iki borsanın yakın bir bağ içinde olmasının her iki tarafın da kazanacağı bir ilişki olacağını belirtti. Babacan'ın, Nasdaq'ın kapanış zilini TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile çaldığı tören görüntüleri New York'un dünyaca ünlü Times Meydanı'ndaki Nasdaq ekranında da canlı olarak yayınlandı. Törene, ABD Ticaret Odası Kıdemli Başkan Danışmanı Greg Lebedev ve Nasdaq Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sandy Fruchner ile Türkiye'den gelen ticaret odası ve borsası başkanları da katıldı.

DHA
Haber Tarihi: 16 Nisan 2013 Salı 12:01Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/babacan-nasdaqta-kapanis-zilini-caldi-167017-haber/