Azerbaycan’da Türk rüzgarı

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de başlayan Türkiye’nin kültür etkinlikleri çerçevesinde Anadolu mutfağı tanıtıldı.

 

Anadolu’nun doğusundan batısına her yörenin yemeklerinin numunelerinin sergilendiği etkinliğe Azerbaycan’da görevli yabancı misyon şefleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, milletvekilleri, sanatçılar, gazeteciler ve çok sayıda davetli katıldı.
 
Tanıtım etkinliğinde davetliler, Anadolu mutfağının kültürel zenginliği olan kebaplar, zeytinyağlılar, tatlılar, pilavlar ve daha birçok yiyeceği tatma fırsatı buldu. Hilton Otel'de yapılan etkinlikte ayrıca klasik Türk sanatları olan ebru, hat sanatı ve tezhip numuneleri de sergilendi.
 
Etkinliğin amacı konusunda basına açıklamada bulunan Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Alper Coşkun, Türkiye’nin birçok yöresinden farklı lezzetleri Azerbaycanlı kardeşlerimize ve Bakü’de bulunan diplomatik temsilciliklere sunmak istediklerini söyledi. Coşkun, Türk yemeklerinin, kültürünün Azerbaycan’a yabancı olmadığını, hatta çok iyi bilindiğini ama yine de değişik yörelerin yemeklerini Bakü’ye getirmek suretiyle bir etkinlik organize ettiklerini söyledi.
 
Etkinlik programa katılan sanatçıların Türk müziğinden parçalar sunması ile son buldu.

CİHAN
Haber Tarihi: 16 Nisan 2013 Salı 23:57Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/azerbaycanda-turk-ruzgari-167148-haber/