Zap Suyu'nda rafting heyecanı

Hakkari Üniversitesi ile Gençlik Hizmetleri Spor il Müdürlüğü'nden 6 kişilik rafting ekibi, Zap Suyu'nda gösteri yaptı.

 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, Hakkari'de yıllar sonra ilk krez rafting yaptıklarını belirterek, barış sürecine katkıda bulunan herkesi Hakkari'ye rafting yapmaya davet ettiklerini söyledi.
 
Sürdürülen barış süreci ile birlikte bölgede turizm faaliyetlerinde de canlanma oldu. Hakkari'deki Zap Suyu'nda da yıllar sonra ilk defa rafting heyecanı yaşandı. Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Reşit Güldal'ın da aralarında bulunduğu 6 kişilik rafting ekibi, Hakkari-Van karayolundaki Gençlik Köprüsü ile Depin mevkiisi arasındaki 30 kilometrelik alanda rafting gösterisi yaptı. Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Reşit Güldal, Hakkari'nin doğası ve güzelliklerinin şu ana kadar yeterince duyurulmadığını belirterek şöyle konuştu:
 
"Dağlarıyla ve sularıyla meşhur olan Hakkarimizde meşhur Zap Suyu var. Zap suyunun debisi çok yüksek. Bizim burdaki amacımız Zap Suyu'nu bütün Türkiye'ye tanıtmak. Buraya bütün sporcuları özellikle de raftingçileri bekliyoruz. Gelirlerse hem bu barış sürecine, hem de bu güzel ortama ve bize katkı sunacaklardır."
 
Rafting yapan ekipte bulunan Hakkari Üniversitesi Öğretim Görevlisi Emin Yıldırım ise, kentte ilk kez rafting düzenlendiğini söyledi. Yıldırım, "Burdaki amacımız hem Hakkari insanına rafting sporunu tanıtmak, hem rafting turizmini canlandırmak. Bunun için bu bir ilktir. Çok uzun bir süreden sonra 6 arkadaş bir araya gelip böyle bir gösteri yapıyoruz" dedi.

DHA
Haber Tarihi: 23 Nisan 2013 Salı 16:17Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/zap-suyunda-rafting-heyecani-168206-haber/