Adana'da tapu krizi

Adana'da Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın dar gelirlileri ev sahibi yapmak için 15 yıl önce yaptırdığı 2000 Evler'deki 4 sitede "Tapu" krizi yaşanıyor.

 

Kırmızı, Mavi, Sarı ve Yeşil Kent sitelerinde oturan 600 ev sahibi, tapu alamadıkları için mağdur olduklarını belirterek, Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı. 
 
Siteler adına ortak açıklama yapan Ramazan Gül, oturdukları evlerin Büyükşehir Belediyesi İmar Limited Şirketi tarafından yapımına başlandığını, şirketin işin içinde çıkamayınca buranın mahkeme kararıyla Büyükşehir Belediyesi'ne devredildiğini bildirdi.

Oturdukları konutların kura ile teslim edildiğini hatırlatan Gül, konut bedellerini bankaya senet karşılığı Alman Mark'ı olarak ödediklerini bildirdi. Evlerini satmak isteyen bazı kişilerin 1998 yılında kendilerine verilen kat irtifakı tapularıyla tapu siciline başvurduklarında tapularının olmadığını öğrendiklerine dikkat çeken Gül, "14 yıldır bu tapuları almak umuduyla Büyükşehir Belediyesi'ne gidip gelmekteyiz. Ama sürekli oyalanıp durmaktayız. Her gidişimizde tapularınızı vereceğiz deniyor ancak hiçbir olumlu adım atılmamaktadır." dedi. 
 
Gül, tüm bunlarla uğraşırken konutların olduğu bölgenin 2011 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm alanı ilan edildiğini kaydederek, "Bizler kentsel dönüşüme karşı değiliz. Fakat tapularımız olmadığı için mağdur edilmekten endişe ediyoruz." diye konuştu.

Gül, iki yıldır belediyenin bu konuda kendilerini aydınlatmalarını beklediklerini dile getirerek randevu taleplerine olumlu cevap alamadıklarını bildirdi. Gül, "Belediye yetkililerinin bizi ciddiye almalarını bekliyoruz. Yıllarca aç kalmak pahasına biriktirdiklerimizle aldığımız evlerimizden dışarı atılma korkusuyla her gün azap çekiyoruz." dedi. Gül, tapularla ilgili hukuki belirsizliğin giderilmesini ve tapuların teslim edilmesini beklediklerini sözlerine ekledi. 
 
Bu arada, vatandaşların eylemi sırasında ilginç diyaloglar yaşandı. Büyükşehir Belediyesi koruma şube müdürünün, 3 kişinin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ile görüştürme talebine eylemciler tepki gösterdi. Vatandaşlar, kendileriyle bir belediye yetkilisinin ilgilenmesini istedi. Bu arada MHP'li Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Ahmet Aslan, vatandaşların sorunlarını dinleyip konuyu Meclis gündemine taşıyacağı sözü verdi.

CİHAN
Haber Tarihi: 25 Nisan 2013 Perşembe 18:46Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/adanada-tapu-krizi-168602-haber/