Kayseri'de trafik kazası: 8 ölü

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde içinde öğretmen ve ailelerinin bulunduğu midibüsün Çamlıca-3 Barajı'na uçması olayının görgü tanıkları, kaza sonrası araçtan sağ çıkan iki kadının su içinde kalan çocuklarını kurtarmak için atladıkları sudan çıkamadığını ifade etti. Bu arada, kazada ölenlerin sayısı 8'e yükseldi.

Nevşehir ili Gülşehir'deki Sevim Erdoğan İlköğretim Okulu öğrencileri, velileri ve öğretmenleri 1 Mayıs'ı fırsat bilerek Yahyalı ilçesindeki Kapuzbaşı takım şelalerinin bulunduğu bölgeye gitmek üzere hareket etti. 32 kişi ile belediyeye ait Faruk Başavcı'nın kullandığı 50 NC 057 plakalı midibüs ile yola çıkan grup, Yahyalı ilçesine uğradıktan sonra Kapuzbaşı şelaleleri'nin bulunduğu bölgeye hareket etti. 

 
Yeşilköy Çamlıca-3 Barajı'na yaklaştıklarında, iddiaya göre aracın freni tutmadığı için şoför, virajı alamayacağını anlayınca baraj yoluna düz devam etti. Yaklaşık 2 kilometre ilerledikten sonra da araç baraja uçtu. Yoldan geçen çok sayıda araç, olay yerinde durdu ve midibüs içindeki öğretmen, öğrenci ve velileri kurtarmaya çalıştı.

Araçtan dışarı çıkanlar kendilerini kurtardı ancak araç içinde kalan ve kazada yararlananlar şanslı değildi. Çok sayıda insanın yardımı ile 24 kişi yaralı olarak kurtarıldı. Bu sırada kazadan yaralı kurtulan iki anne, çocuklarının suda kaybolduğunu belirterek, tekrar baraj sularına atladı. Ancak bir daha baraj gölünden çıkamadı. Annelerin cansız bedeni vatandaşlar tarafından çıkarıldı. 
 
ÖLÜ SAYISI 8'E YÜKSELDİ
 
Olay yerine gelen Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, yaptığı açıklamada, kazada ölü sayısının 8, yaralı sayısının 24 olduğunu söyledi. Vali Yılmaz, baraja düşen midibüste ilk etapta 34 yolcu olduğu söylenmesine karşın son yapılan görüşmelerle yolcu sayısının 32 olduğunu ifade etti. 3'ü ağır 24 kişinin yaralandığını belirten Yılmaz, "Suda kaybolan iki kişinin cesedine ulaşıldı ve çıkartıldı." dedi.
 
Ölenlerin isimleri şöyle: Hüsnü Selim Koçak, Eren Bozkurt, Sümeyra Bozkurt, Sedat Selvi, Vedat Ali Gür, Handan Aydın, Serpil Yücekurt, Minife Koçak
 
TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, kaza ile ilgili savcılığın soruşturma başlattığını ve olayın oluş şeklinin belirleneceğini ifade etti. Yakut, çok üzüldüklerini belirterek, aracın freni patladığı yönünde bir bilginin var olduğunu ama kesinlik kazanmadığını, yapılacak inceleme sonucu belirleneceği ifade etti. 
 
ARAÇ SÜRÜCÜSÜ YARALI KURTULDU
 
Kazadan yaralı kurtulan araç sürücüsü ise tedavi için hastaneye kaldırıldı. Jandarmanın kaza ile ilgili sürücünün ifadesine başvurduğu öğrenildi. Yaralılardan bir kişi ambulans helikopter ile Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne diğer yaralılar ise ilçe ve şehir merkezindeki hastanelere kaldırıldı. Baraja düşen midibüs çekici ile sudan çıkartıldıktan sonra AKUT ekibi tarafından kaybolan kişiler suda bulunarak çıkartıldı. 
 
Öte yandan kaza sonrasında ilk müdahaleyi yapanlardan Mustafa Çetin, kaza anında kendi imkanları ile kurtulanların daha sonra diğerleri için kurtarma girişiminde bulunduğunu belirtti. Çetin, bu arada iki annenin çocuklarının su içindeki otobüste olduğunu belirterek, tekrar suya atladıklarını ve bir daha çıkamadıklarını ifade etti. 
 
Bir başka görgü tanığı ise, cesetleri sudan çıkartırken, annenin çocuğunu bulamadığını, bu nedenle suya atladığını, kaybolan annenin sonra cesedinin çıkarıldığını söyledi.

DHA
Haber Tarihi: 01 Mayıs 2013 Çarşamba 20:02Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/kayseride-trafik-kazasi-8-olu-169548-haber/