Akçakale'de mülteci kampını bastılar

Akçakale Gümrük kapısında çıkan olaylar sonrası ilçede gerginlik dinmiyor. Bir grup Türk vatandaşı olayı protesto etti.

 

İlçede yürüyüş yapan grup ardından mülteci kampını taciz etmeye başladı. Çok sayıda polis ve jandarma kampta güvenliği sağlamaya çalışıyor. 
 
Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi gümrük kapısında Suriyeli bir grubun sınır kapısına düzenledikleri silahlı saldırı sonucunda bir polis memuru şehit olmuş 3'ü güvenlik görevlisi 11 kişi de yaralanmıştı. 
 
Olayların ardından sınırdaki gerginlik Akçakale'de tansiyonu yükseltti. İlçede bir grup vatandaş saldırıyı protesto etti. Cadde de slogan atan kalabalık yer yer İstiklal Marşı okudu. Ardından şehit polisin evine yönelen grup burada da saygı duruşunda bulunup çeşitli sloganlar attı. İlçedeki protesto sonrası grubun bir kısmı dağılırken yaklaşık 30 kişilik motorlu grup Süleymanşah Mülteci kampını taciz etmeye başladı. Kamp çevresinde slogan atarak ilerleyen grubu kamp girişinde polis ve jandarma durdurdu.

Olası olayların çıkması ihtimaline karşılık çok sayıda polis ve jandarma ekibi kampa sevk edildi. Emniyet birimleri, endişelenecek bir durumun olmadığı kampta gerekli güvenliğin alındığını belirtti. 

CİHAN
Haber Tarihi: 03 Mayıs 2013 Cuma 00:22Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/akcakalede-multeci-kampini-bastilar-169758-haber/