BTSO'nun yeni başkanı İbrahim Burkay oldu

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki (BTSO) seçim maratonu sona erdi. 128 Meclis üyesinin oy kullandığı seçimde İbrahim Burkay, BTSO'nun yeni başkanı oldu.

 

 "Kazanan Bursa" oldu diyen Burkay'ı ilk kutlayanlar arasında bulunan rakibi İlhan Parseker, iş dünyasını önündeki engellerin kaldırılması konusunda destek vermeye hazır olduğunu söyledi. BTSO Meclis Başkanlığı'na ise Remzi Topuk seçildi.
 
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda bugün kurulan sandıklarda 128 meclis üyesinin tamamı oy kullandı. Oy verme işleminin ardından saat 17.00'de, sandıklar açılarak oy tasnifine geçildi. Yapılan oylama sonucu İbrahim Burkay 71 oyla BTSO'nun yeni başkanı olurken, rakibi İlhan Parseker 55 oy aldı. seçimde kullanılan iki oy ise geçersiz sayıldı.

BTSO Meclis Başkanlığı Mehmet Erhan ile Remzi Topuk yarıştı. Remzi Topuk 73 oyla meclisin yeni başkanı olurken, rakibi Mehmet Erhan ise 54 oyda kaldı. Bir oy da geçersiz sayıldı. Tebrikleri kabul ettikten sonuçları değerlendiren İbrahim Burkay, meclis üyelerine teşekkür etti.
 
BTSO meclisinin 128 üyesinin Bursa'nın önümüzdeki dönemine yön vermek için Meclis Divanını oluşturduğunu ifade eden Burkay, "Seçimlerde iş dünyası farkını ortaya koydu. Bu çatı altında seçimlerin iki liste olması demokrasi ve hoşgörünün göstergesi. Kazanan Bursa oldu. Bursa iş dünyası birlik ve beraberlik içinde Türkiye ekonomisine katkı koymaya devam edecek. Bu sorumluluğun bilincindeyiz. Bursa rol model olacak" dedi.
 
Rakibini kutlayan Burkay, İlhan Parseker'e bugüne kadar meclis başkanı olarak yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti ve deneyimlerinden yararlanacaklarını söyledi. Burkay'ı kutlayan Parseker ise Burkay'a başarılar diledi. Parseker, iş dünyasının önündeki engellerin kaldırılması için tecrübenin arttırılması konusunda destek vermeye hazır olduğunu söyledi ve birlikte çalışmalar yapabileceklerini kaydetti.
 
İbrahim Burkay'ın başkanlık yapacağı yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: 'Feridun Kahraman, Fahrettin Gülener, Cüneyt Şener, Emin Akça, Hasan Gürses, Şakir Umutkan, Mustafa Esgin, İsmail Kuş, İlker Duran, Aytuğ Onur.' 

DHA
Haber Tarihi: 14 Mayıs 2013 Salı 20:12Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/btsonun-yeni-baskani-ibrahim-burkay-oldu-171989-haber/