Polisten THY grevine müdahale!

TÜRK Hava Yolları ile Hava-İş Sendikası arasındaki 24 ncü dönem toplu iş sözleşmesi anlaşmazlığının ardından sendika üyeleri, saat 03.00’de Türk Hava Yolları Genel Müdürlük binası önüne "Bu iş yerinde grev var" yazısını asarak grevi resmen başlattılar.

 

Yoğun yağmura rağmen grev için genel müdürlük binası önünde toplanan Hava-İş Sendikası üyeleri slogan atarak halay çektiler. Saatler 03.00 gösterdiğinde sendika üyeleri "Bu iş yerinde grev var" yazısını astı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya da greve destek için Türk Hava Yolları Genel Müdürlük binası önüne geldi. Bu arada çok sayıda çevik kuvvet ekibi genel müdürlük binası önüne önlem aldı.
 
AYÇİN, "POLİS İŞGALİYLE KARŞI KARŞIYAYIZ"
 
Grevle ilgili olarak sendika üyelerine seslenen Hava İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin, "352 gündür sürdürdüğümüz direniş sonrasında Türk Hava Yolları ile 24 dönem toplu iş sözleşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanması sonrasında aldığımız grev kararının uygulanma aşamasına geldik. Başından beri gelmek istemediğimiz bir aşama olmasına rağmen yasal süreç içerisinde taraflar arasında yaşanan uyuşmazlık nedeniyle bu karar alındı. Ancak biz bir taraftan yasal hakkımızı kullanmaya çalışırken gerçekten gecenin üçünde Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı olduğu iddia edilen THY önünde ve havalimanının genelinde uluslar arası bir statüde olan havalimanında bir polis işgaliyle karşı karşıyayız. Bu ayıbı da Türkiye’nin ileri demokrasi savunucularının boynuna utanç levhası olarak asıyorum o levhayla dolaşsınlar. Yani bu ülkenin işçisi hak arayınca bu ülkenin polisini onun karşısına dikeceksin" diyerek tepkisini dile getirdi.
 
CHP’DEN GREVE DESTEK
 
Ayçin’den sonra bir konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya ise polisin aldığı önlemi eleştirerek, demokratik hakkını kullanan işçilere karşı bu tür bir önlemin alınmasının doğru olmadığını söyledi. Akkaya sendikanın haklı talepleri karşılanana kadar bu işin takipçisi ve destekçisi olacaklarını söyledi.
 
GREV SÖZCÜLERİNE POLİS KONTROLÜ
 
Hava-İş Sendikası’na bağlı gözcüler, kabin ve kokpit ekiplerinin uçaklara gitmek için kullandıkları alana girişte polis kontrolünden geçtiler. Grev sözcüleri kimlik kontrolünün ardından THY Ekip Tahsis Odası ve dinlenme odalarının olduğu alana giriş yaparak, "Bu iş yerinde grev var" yazılı pankartı astılar. Öte yandan THY’nin bugün yapacağı ilk uçuşlar için greve katılmayacak bazı kabin ve kokpit görevlileri ekip tahsis odasına geldi. Grev gözcülerinin, greve katılmayacak olan kabin ve kokpit çalışanlarıyla sohbet ettiği görüldü. THY’nin bugün ilk seferi saat 03:50’de TK-802 sefer sayılı İstanbul-Bağdat uçuşu ile yapıldı.
 
THY’DEN HAVA-İŞ’E SUÇ DUYURUSU
 
Hava-İş Sendikası’nın başlatacağı grev öncesi bir açıklama yapan Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Ali Genç, sendikanın uçuş personelini arayarak baskı yaptığını ve sendika hakkında suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı. Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Ali Genç sosyal paylaşım sitesi twitterden gece boyunca gelişmeleri takipçilerine aktarıyor. Genç, "THY, çalışma hakkını kullanmak isteyen uçuş personelini arayarak baskı yapan Hava-İş Sendikası yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunacak" dedi. Genç ayrıca TASSA (Kabin Memurları Derneği) hem de TALPA (Türkiye Pilotlar Derneği ) üyelerinin greve destek vermeyeceğini de açıkladı.
 
HERKES İŞ BAŞINDA
 
Hava-İş Sendikası grevini sürdürürken, Türk Hava Yolları’ndan yapılan açıklamada tüm personelin zamanında işe geldiğini duyurdu.
 
Türk Hava Yolları Basın Müşavirliği’nden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi. 
 
"Türk Hava Yolları çalışanları her gün olduğu gibi bugün de tam kadro işbaşında. Yeşilköy’de bulunan Genel Müdürlük binasında görev yapan tüm çalışanlarımız işlerine geldiler. Bugün saat 03.00’te başlayan uçuş operasyonu da kokpit ve kabin ekiplerinin daha önce planlanmış uçuşlarını aynen uygulamaları sonucunda zamanında yürütülüyor. Teknik bakım ekipleri, yer işletme çalışanları, kargo çalışanları, İstanbul ve Anadolu teşkilatı da tam kadro görevlerinin başındadır. Tüm çalışanlarımız Şirketlerine sahip çıktılar, greve itibar etmediler. Türk Hava Yolları, günlük operasyonunu planlandığı şekilde ve zamanında gerçekleştirilen uçuşlarla sürdürüyor."

DHA
Haber Tarihi: 15 Mayıs 2013 Çarşamba 10:07Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/polisten-thy-grevine-mudahale-172082-haber/