Sivasspor’da Çalımbay dönemi sona erdi

Sivasspor’da Rıza Çalımbay dönemi resmen sona erdi. Yönetim ile karşılıklı olarak anlaşarak yollarını ayıran Rıza Çalımbay için veda yemeği verildi. Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz, ayrılığın geçici olduğunu belirterek, önümüzdeki yıllarda yeniden çalışmaktan mutluluk duyacaklarını söyledi.


Sivasspor ile yollarını ayıran Teknik Direktör Rıza Çaçlımbay için veda yemeği düzenlendi. Büyük Otel’de gerçekleşen yemekte konuşan Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, Çalımbay’a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, kapılarının her zaman kendisine açık olduğunu dile getirdi.

“Üç sene bize hizmet eden Sivas'ın öz evladı, çok değerli hocamız Rıza Çalımbay ve teknik heyeti ile belki de (geleceği sadece Allah bilebilir) belki de ilk birlikteliğimizi son verme akşamı.” diyen Başkan Otyakmaz, şöyle devam etti: “Ama değerli hocamızın Sivasspor'a yapmış olduğu hizmetlerin bununla bitmeyeceğini bütün kalbimle inanıyorum. Hocamızla inşallah önümüzdeki senelerde tekrar çalışmaktan mutluluk duyarız. Umarım bu tür ayrılıklar bütün kulüplere örnek olur. Çalışmalarından, çalışkanlığından ve vermiş olduğu emeklerden dolayı kendisine sizlerin huzurunda Sivasspor camiası adına çok teşekkür ediyorum.”

Teknik Direktör Rıza Çalımbay ise, "Ben buraya gelirken de çok mutluydum, şimdi giderken de çok mutluyum. Gerçekten benim için duygusal anlar” dedi.

Burada ekibiyle göreve başladığında kendisi için farklı bir görev üstlendiğini, bir takıma değil, kendi evine gelmiş gibi hissettiğini anlatan Çalımbay, “Sorumluluğum inanılmaz şekilde artmıştı. Burada bizim mutlaka başarılı olmamız gerekiyordu. Tabiî ki burada iyi günlerimiz, sıkıntılı günlerimiz oldu. Bize kızanlar, tepki gösterenler oldu Sivaslı olarak Sivas’ın kötü olmasını istemediğim için herkesle mücadele ettim, başta hakemler olmak üzere. Ben ve ekibim yıllardan beri teknik direktörlük ve antrenörlük yapıyoruz. Bir sürü kulüp çalıştırdık. Her kulüpten ayrılırken beyaz bir sayfa bıraktık. Kimse bizim arkamızdan bir kelime konuşamaz.” ifadesini kullandı.

Konuşmalardan sonra Teknik Direktör Rıza Çalımbay ve yardımcılarına Başkan Mecnun Otyakmaz ve protokol üyeleri tarafından teşekkür plaketi verildi.

Programa Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, Garnizon Komutanı Mustafa İlter, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay, Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Taş, protokol üyeleri ile Sivasspor yöneticileri ve çalışanları katıldı.


CİHAN
Haber Tarihi: 21 Mayıs 2013 Salı 09:53Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/sivassporda-calimbay-donemi-sona-erdi-173347-haber/