Demirel, taziyeleri Güniz Sokak'taki evinde kabul edecek

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, eşi Nazmiye Demirel'in vefatının ardından taziyeleri Güniz Sokak 31 numaralı konutunda kabul ediyor.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, eşi Nazmiye Demirel'in vefatının ardından taziyeleri Güniz Sokak 31 numaralı konutunda kabul ediyor.

Süleyman Demirel'in ilk ziyaretçisi kardeşi Hacı Ali Demirel oldu. Hacı Ali Demirel Güniz Sokak'ta bekleyen gazetecilere yaptığı açıklamada, acılarını paylaşan dostlarına teşekkür etti.

Eski bakanlardan Necmettin Cevheri de taziye ziyareti için Güniz Sokak'a geldi. Konutun önünde görevlilerle görüşen Cevheri’ye ziyaretlerin önümüzdeki saatlerde başlanacağı bilgisi verildi. Gazetecilerin program ile ilgili bir soru sırması üzerine Cevheri, ‘‘Program daha belli değil, beyefendi daha kalkamamış.’’ diye cevap verdi. Kısa konuşmanın ardından Cevheri Güniz Sokak'tan ayrıldı.

Kısa bir süre sonra eski CHP Milletvekili İlhan Kesici geldi. Kesici gazetecilere kısa bir açıklama yaptı. Cenab-ı Allah’tan rahmet dilediğini belirten Kesici, ‘‘Allah ne günahı varsa affetsin, mekanı cennet olsun. Nazmiye Hanımefendi sizlerin de yakından şahit olduğunu tahmin ettiğim gibi çok saygıdeğer bir hanımefendi idi. Sayın Cumhurbaşkanımızın da tam bir can yoldaşıydı. O yüzden Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Allah cümlenin geçmişlerine de rahmet eylesin.’’ diye konuştu.

Öte yandan polis ekipleri, Güniz Sokak'ta yoğun güvenlik önlemi aldı. Sokak giriş ve çıkışları araç trafiğine kapatıldı, sadece yaya ve ziyaretçi giriş çıkışına izin veriliyor.

Uzun süredir tedavi gördüğü Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi'nde 86 yaşında dün hayatını kaybeden Demirel'in cenazesinin, perşembe günü memleketi Isparta'ya bağlı İslamköy'de öğle namazını müteakip defnedilmesi bekleniyor.


CİHAN
Haber Tarihi: 28 Mayıs 2013 Salı 11:34Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/demirel-taziyeleri-guniz-sokaktaki-evinde-kabul-edecek-174901-haber/