Deniz Akkaya'ya hakaretten ceza

Çocuğunun da babası olan eski sevgilisi Efe Önbilgin'e 'Şerefsiz baba' dediği gerekçesiyle yargılanan manken Deniz Akkaya, 2 bin 620 TL adli para cezasına çarptırıldı.

Manken Deniz Akkaya ile eski sevgilisi ve kızı Ayşe'nin babası Efe Önbilgin'i karşı karşıya getiren olay geçtiğimiz Kasım ayında yaşandı. İstanbul Aile Mahkemesi'nin velayeti annesine verdiği kızını kendisine göstermediğini iddia eden Önbilgin'in başvurusu üzerine mahkeme görüş günleri belirlemiş, ancak çift çocuk teslimi sırasında tartışmaya başlamıştı.

Tartışmanın ardından avukatı ile birlikte savcılığa giden Önbilgin, eski sevgilisinin tartışma sırasında kendisine 'Kokainman, alkolik, şerefsiz, o.. çocuğu' diye küfür ettiğini twitter üzerinden ise "Baba müsvettesi... vakitte o ruhun gibi kızımın ruhunu da aklına ve hafızasına da zarar veriyorsun. Utanmaz arlanmaz, ar damarı çatlamış insan müsvettesi. Düşüp kalktığın kadınları evde tutuyor. Şerefsiz, haysiyetsiz baba” ifadelerini kullandığı gerekçesiyle şikayetçi olmuştu. Önbilgin eski sevgilisi Akkaya'nın, kızını silah olarak kullandığını ve görüşmelerini engellendiğini, velayet hakkını kötüye kullandığını iddia ederek, 'iftira ve gerçek dışı' ifadeleri nedeniyle hem cezalandırılmasını istemiş hem de İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvuruda bulunarak 10 bin TL manevi tazminat talebinde bulunmuştu. Savcılık da ünlü manken hakkında 'Hakaret' suçlamasıyla 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açmıştı.

İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi'nde geçtiğimiz ay hakim karşısına çıkan Deniz Akkaya "Anlaşmamız gereği kızım haftada bir gün babasında kalacaktı. Ama her geldiğinde farklı kadın isimleri ve benim işten attığım dadısının ismini söylüyordu. Beni tahrik etmek için o dadıyı almış. Söylediğim sözleri annelik duygusuyla tahrik altında dile getirdim. Twitter'da isim kullanmadım. Çocuğu teslim etmeme gibi bir durum yoktur. Zaten gelip kendisi almıyor. Şuan da kızım düzenli olarak babasına teslim ediliyor." dedi. Deniz Akkaya'nın avukatı da aynı yönde savunma yaparken; Deniz Akkaya ve avukatı beraat talebinde bulunmuştu.

İstanbul 25. Sulh Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya şikayetçi Efe Önbilgin ile avukatı Volga Gökçe katıldı. Akkaya'nın katılmadığı duruşmada, kendisini temsilen avukatı Ferhat Yıldırım hazır bulundu. Savcılıkta verdiği ifadelerini tekrar ettiğini belirten Önbilgin, "Deniz Akkaya, iddianamede yazılı hakaretleri bana söyledi." diyerek Akkaya'dan şikayetçi oldu ve cezalandırılmasını istedi.

Duruşma sonunda suçu işlediği sabit görülen Deniz Akkaya'nın, hakaret suçunu basın yayın yoluyla birden fazla işlediği gerekçesiyle 131 gün karşılığı 2 bin 620 lira para cezasına çarptırılmasına karar verildi.

Öte yandan Önbilgin'in Akkaya aleyhine ayrıca açtığı 10 bin TL'lik manevi tazminat davası ise halen İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'nde devam ediyor.


CİHAN
Haber Tarihi: 29 Mayıs 2013 Çarşamba 13:09Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/deniz-akkayaya-hakaretten-ceza-175189-haber/