Adliyede Gezi Parkı arbedesi

İstanbul Adalet Sarayı içinde bir grup avukat, Gezi Parkı eylemi yaptı.

Polisin uyarılarına rağmen bir süre eyleme devam eden ve ‘hükümet istifa’ sloganı atan grup, daha sonra adliyeden çıktı. Adliye önünde eylemcilerle güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı.

Gezi Parkı gerekçesiyle başlayan eylemlere ilişkin siyasilerden ve sivil toplum temsilcilerinden sağduyu çağrılarına rağmen bir grup avukat adliye içinde yine eylem yaptı. Dün de yasak olmasına rağmen adliye içinde alkış ve slogan eşliğinde eylem yapan avukatlar bugün de toplandı.

‘Her yer Taksim her yer direniş’ ve ‘hükümet istifa’ şeklinde sloganlar atan grup çevrede izleyenleri de eyleme katılmaya çağırdı. Özel güvenlik görevlilerinin çembere aldığı grup yaklaşık 15 dakika boyunca eyleme devam etti.

Polisin adliye içinde eylem yapılmaması yönündeki ikna çabalarına karşılık vermeyen avukatlar daha sonra adliye binasında ayrıldı.

Avukatların adliyeden çıktığı sırada 'Halk Cephesi' adlı yaklaşık 10 kişilik grubun da kapı önünde eylem yaptığı görüldü. Avukatlar bu gruba dahil olmadı ve basın açıklaması yapmak için adliyenin diğer kapısına yürüdü. ‘Tayyip istifa’ yazılı pankartla oturma eylemi yapan Halk Cephesi adlı gruba kapı önünde eylem yapmanın yasak olduğu söylendi. Ancak uyarıları dikkate almayan grup çevrede toplanan kalabalığı kendilerine destek vermeye çağırdı. Vatandaşların destek vermediği gruba özel güvenlik görevlileri müdahale etti. Grup ile güvenlikçiler arasında arbede çıktı. Bu sırada çevik kuvvet ekipleri de gelerek olaya müdahalede bulundu. Pankart alındı ve olay sona erdi.

Bu sırada, grup içinden avukat olduğunu söyleyen bir kişi polise tepki göstererek, “Müdahale edemezsiniz, yetkiniz yok” şeklinde ifadeler kullandı. Polis de, “Bana hukuk öğretme. O yetkiyi biliyorum, o fakülteyi ben de okudum” karşılığını verdi. Araya girenler avukatı olay yerinden uzaklaştırdı.


CİHAN
Haber Tarihi: 05 Haziran 2013 Çarşamba 13:25Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/adliyede-gezi-parki-arbedesi-176616-haber/