Mandela'nın durumu ciddiyetini koruyor

Akciğer enfeksiyonunun nüksetmesi ile Cumartesi gecesi hastaneye kaldırılan Nelson Mandela’nın sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Nobel Barış Ödülü sahibi liderin kendi kendine nefes alabildiği açıklandı.

Yerel medyada yer alan haberlerde, idari başkent Pretoria’da gizli tutulan bir hastanede tedavisi devam eden Mandela’ya devlet liderleri dahil ziyaret yasağı getirildi. Mandela’yı sadece aile fertlerinin belli aralıklarla ziyaret etmesine izin verilirken, efsane liderin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

94 yaşındaki Mandela son 2 yılda beşinci kez hastaneye kaldırıldı. Mandela’nın, 27 yıl hapis hayatının 18 yılını geçirdiği Roben Adası'ndaki taş ocağında çalışırken akciğerleri sert rüzgarlardan zarar görmüş. Güney Afrika’nın kurucusu 1980'de de hapishanede verem olmuştu.

MANDELA, İLK GÜNDEM MADDESİ
Son günlerde maden grevleri ile sarsılan ve paralı otoyol tartışmasına kitlenen Güney Afrika’da Mandela’nın acilen hastaneye kaldırılması ülke gündeminde ilk sıraya yerleşti. Rand’ın Dolar karşısında aşırı değer kaybı ve maden krizi gündemi yerini Mandela’nın sağlık durumuna bıraktı. Yerli ve yabancı medya, Mandela’nın emeklilik günlerini geçirdiği ve doğduğu köy Qunu’daki evi, kaldırıldığı düşünülen hastane ve Johannesburg’taki evinin önünde kamp kurdu. Devlet Başkan Yardımcısı Kgalema Motlanthe Pazar günü Mandela’nın kaldığı hastanede görülürken, bugün devlet liderleri dahil herkesin Mandela’yı ziyaretine yasak getirildi. 94 yaşındaki Mandela’ya eşi Graça Machel refakat ediyor.

MANDELA, KENDİ KENDİNE NEFES ALIYOR
Mandela'nın sağlığı ile ilgili yapılan açıklamalarda, durumunun ciddi ama sabit olduğu, kendi kendine nefes alabildiği bildirildi. Mandela’nın doktoru bugün yaptığı açıklamada, “ Eğer bir insanın akciğeri örneğin bir kere veremden zarar gördü ise, organın bir kısmı bakterilerin işgaline uğrar ve bakteriler her fırsat bulduğunda akciğeri zayıf düşürür. Mandela’da böyle bir durum sözkonusu” dedi.

Mandela’nın hastaneye kaldırılması ile ibadet yerlerine koşan binlerce Güney Afrikalı, beyazların ırkçılık rejimine son veren liderleri için dua ediyorlar. Demokratik Güney Afrika Cumhuriyeti’nin kurucusu Mandela, 27 Mart'ta akciğer enfeksiyonu nedeniyle hastaneye yatırılmış ve 6 Nisan'da taburcu edilerek Johannesburg’taki evinde tedavisine devam edilmeye başlanmıştı.


CİHAN
Haber Tarihi: 10 Haziran 2013 Pazartesi 13:19Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/mandelanin-durumu-ciddiyetini-koruyor-177472-haber/