Messi'ye vergi şoku

Dünyanın en iyi futbolcusu 3.4 milyon Sterlin vergi kaçırmakla suçlanıyor
Dünyanın en iyi futbolcusu seçilen Lionel Messi ve babası Jorge hakkında 3.4 milyon sterlin vergi kaçırmak suçundan soruşturma başlatıldı.
 
Catalonia vergi suçları sözcüsünün yaptığı suçlamayı ve soruşturmayı basından öğrendiğini söyleyen Messi "İspanyol vergi makamlarının hakkımızda soruşturma açtığını medyadan öğrendim. Çok şaşırdık çünkü biz usulsuz hiçbir şey yapmadık. Vergi kaçırmadığımız için masumuz. Vergi mükellefiyetlerimizi her zaman yerine getirdik " diyerek savunma yaptı.
 
İspanyol vergi dairesi, yılda sponsorlardan yılda 13 milyon sterlin kazanan, haftalık maaşı 325 bin sterlin olan Barcelonalı yıldız ve babasının 2006-2009 yıllarında doldurdukları vergi formlarında sahtecilik yaptığı iddia edildi. Suçlamayı yapan vergi dairesinin iddiasına göre Messi ve babası , Messi imajı haklarını satarken Belize ve Uruguay'daki firmaları kullandı.
 
Arjantinli ünlü futbolcu, geçen yıl takımı Barcelona ile yaptığı sözleşmeyle yılda 17 milyon sterline imza atmıştı. Barcelona'dan aldığı para dışında Adidas, PepsiCo ve P. and G. firmalarının sponsorluğundan da milyonlar kazanıyor.

DHA
Haber Tarihi: 13 Haziran 2013 Perşembe 18:19Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/messiye-vergi-soku-178134-haber/