Sümeyye Erdoğan'ın maaşı 25 Bin Euro mu?

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı ve danışmanı olan Sümeyye Erdoğan hakkında iftira niteliğinde bir haberle ilgili açıklama geldi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, İtalya'nın La Repubblica Gazetesi’nin dünkü sayısında Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı ve danışmanı olan Sümeyye Erdoğan hakkında iftira niteliğinde bir haberle ilgili açıklama yaptı.
 
"25 BİN EURO MAAŞ YALANI"
 
Başbakan Erdoğan'ı ‘sultanmış gibi davranmak’ ile suçlayan ve her geçen gün kendisine yönelik eleştirilerin arttığından dem vuran gazetenin, kurulduğu günden beri tüm seçimlerde aldığı oy oranını artıran ve seçmenin yüzde 50'sinin oyunu ve beğenisi kazanan AK Parti'nin nasıl tek başına iktidar olduğuna değinmediğine işaret eden Çavuşoğlu:
 
“Son bir hafta içinde Ankara ve İstanbul'da gerçekleşen 'Milli İrade' mitinglerine gösterilen yoğun katılım, halkın AK Parti iktidarına olan teveccühünün en büyük ispatıdır. La Repubblica'nın haberindeki AK Parti Genel Başkan Danışmanı Sümeyye Erdoğan'ın ayda 25 bin Avro maaş aldığı yönündeki iddia ise asılsız bir yalandır. Ellerinde bu haberi doğrulayacak bir belge varsa iddialarını ispatlamaya, aksi takdirde yalan haberlerini tekzip etmeye davet ediyoruz. Haberi yayınlarken sorma gereği duymadılar ama AK Parti Genel Merkezi olarak Sayın Sümeyye Erdoğan'ın danışmanlık hizmeti karşılığında hiçbir ücret almadığını ifade ederiz.“ dedi.
 
“GEZİ PROTESTOLARI YATIŞTI”
 
Gezi Parkı protestolarının, gazetenin iddia ettiği gibi ‘tavan yapmış’ durumda değil, aksine yatışmakta ve sokakların normale dönmekte olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, “Yaşanan bu gerilimin arkasındaki uluslarararası medyanın yalan ve tarafgir haberlerinin katkısı tüm halkımız tarafından bilinmektedir. Sosyal medya üzerinden yayılan doğrulanmamış bilgiler, uluslararası saygın basın kuruluşlarının bu fotoğrafları doğrulamadan paylaşarak kendilerini gülünç hale getirmesi göstermektedir ki güçlü Türkiye üzerinde Gezi Parkı araçsallaştırılarak küresel bir oyun oynanmak istenmiştir. Ne halkımız ne de hükümetimiz bu çirkin oyuna gelmeyecek, demokratik, insan hak ve hürriyetleri çerçevesindeki gösteri ve ifade özgürlüğü, halkın karar alma mekanizmalarına tam katılımı en etkili şekilde gözetilmeye devam edilecektir.“ dedi.

CİHAN
Haber Tarihi: 21 Haziran 2013 Cuma 14:57Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/sumeyye-erdoganin-maasi-25-bin-euro-mu-179651-haber/