Polis kamerasından Gezi olayları

Emniyet, Gezi Parkı eylemleri sırasında bazı grupların ortalığı savaş alanına çevirdiği görüntüleri paylaştı

Emniyet, Gezi Parkı eylemleri sırasında bazı grupların ortalığı savaş alanına çevirdiği görüntüleri paylaştı. Görüntülerde bir otelin otoparkının revir olarak kullanıldığı ve otoparka koliler dolusu ilaç taşındığı da görüldü.

İstanbul ve Ankara’da Gezi Parkı eylemlerinde yaşananlar ve polis kamerasına yansıyan olaylar emniyet tarafından basınla paylaşıldı. Görüntülerde, göstericilerin Divan Otel’in otoparkını revir olarak kullandığı görüldü. Ayrıca, otoparkın bir kısmında koliler dolusu ilaç olması dikkat çekti.

Polisin bazı adreslere düzenlediği operasyonlarda ele geçirilen malzemelerde sergilendi. Döner bıçağından, kesici aletlere, Molotof bombalarına kadar eylemcilerin kullandığı çok sayıda materyalin bulunduğu gözlendi.

Bazı medya organlarında ‘Eylemci teyze’ olarak yansıtılan Emine C.’nin yerden taş toplaması ve marjinal gruplarla hareket etmesi de polis kamerasına yansıyan görüntülerde yer aldı. Ayrıca, göstericilerin akıl almaz şiddet olayları da onlarca karede kamuoyu ile paylaşıldı.


CİHAN
Haber Tarihi: 26 Haziran 2013 Çarşamba 10:55Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/polis-kamerasindan-gezi-olaylari-180671-haber/