"Camide içki içen oldu mu hocam?"

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Gezi olayları sırasında eylemcilerin girdiği ve içeride içki içildiği iddialarıyla gündemden düşmeyen Bezmi Alem Valide Sultan Camisi'nin müezzini Fuat Yıldırım'la görüşmesini anlattı.

20 yıla yakın zamandır müezzin Fuat Yıldırım ile dostluğu olduğunu ifade eden Milletvekili Türkkan, twitterde şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz hafta Cuma Namazı için Dolmabahçe Camii'ne gittiğimde 20 yıla yakın dostluğum olan Müezzin Fuat Hoca'yı da görme fırsatım oldu. Yüzü gözü uçuk olmuş Fuat Hoca'nın korkudan. 

 
Neler oldu Hoca, neden bu kadar korktun dedim. Hoca o gece yaralıların camiye taşınmasından sonra içeriye molotof atılmasından, caminin kundaklamasından, herkesin yanmasından korkmuş. Gençlere panik yapmamaları konusunda devamlı ikazda bulunmuş Fuat Hoca. Peki içki içen oldu mu Fuat Hoca dedim.
 
İçki içilecek bir ortam olmadığı gibi, herkesin korku ve dehşet içinde olduğunu, içki içen kimseyi görmediğini söyledi. Herkes dağıldıktan sonra camiyi toparlarlen, kapı girişindeki pencerede boş bir bira kutusu gördüğünü ifade etti. Bunun ne zaman ve kimin tarafından konulduğunu görmediğini bilmediğini söyledi. 
 
O gün, yani geçen hafta cuma günü, Fuat Hoca görevdeydi. İç ezanı da o okudu. Görevden alma da yoktu. Bugüne kadar bunları paylaşmamamın nedeni, kendisi ile ilgili tahkikatın devam edişiydi. İfadesinden önce zarar görsün istemedim."
 
O müezzin ifade verdi

Gezi Parkı eylemlerinde Beşiktaş’taki Bezmi Alem Valide Sultan Camii’nde yaşananlarla ilgili cami müezzininin ifadesine başvurulduğu öğrenildi. 


Edinilen bilgiye göre, Müezzin Fuat Yıldırım dün İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne gelerek ifade verdi.

Emniyet yetkilileri Fuat Yıldırım’ın ifadesinin içeriği hakkında bilgi vermedi. Yıldırım, daha önce Diyanet İşleri Başkanlığı müfettişlerine de bilgi vermişti.


DHA
Haber Tarihi: 26 Haziran 2013 Çarşamba 17:58Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/camide-icki-icen-oldu-mu-hocam-180788-haber/