Lice'de tehlikeli gerginlik

Aysel Tuğluk, Lice'de karakol inşaatı protestosunda çıkan olaylarda 1 kişinin öldüğünü, 6 kişinin yaralandığını söyledi.
Köylüler karakol şantiyesine girmek isteyince jandarma gaz bombası ile müdahale edip havaya ateş açtı. Müdahale sonrası arbede yaşandı.
 
Molotof kokteyli atıp, çadırları ateşe veren gruba güvenlik güçleri gaz bombası ile müdahale edip uyarı ateşi açtı, arbedede yarananlar olduğu belirtildi.
 
Bölgede yeni karakol yapılmasına karşı çıkanların bir süredir tırmandırdığı gerginlik, bugün Lice'de çatışmaya dönüştü. Lice'ye 20 kilometre uzaklıktaki Kayacık Köyü'nün 200 metre dışındaki jandarma karakolunun ek inşaatına karşı çıkan, aralarında köylülerin de bulunduğu kalabalık grup, bugün öğleden sonra protesto gösterisi düzenledi. Karakol önüne gelen grup, burada inşaatta çalışan işçilere engel olmak istedi. Protestocu gruptan bazıları işçilere taş atmaya başlayınca, gerginlik bir anda tırmandı.
 
ORTALIK SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ
 
Gruptakiler, molotof kokteyli atarak şantiyeye girmek isteyince, güvenlik güçleri gaz bombasıyla müdahale etti. Bu sırada protestocu gruptan bazıları, işçilerin kaldığı çadırları ateşe verdi. Protestocuların karakol inşaatına girmesine engel olmakta güçlük çeken jandarma, uyarı ateşi açtı.
 
Ortalığın savaş alanına döndüğü olaylar sırasında yaralananlar olduğu belirtilirken, bölgeye ambulanslar ve takviye güvenlik birimleri sevk edildi.
 
'LİCE'DE 1 ÖLÜ, 6 YARALI VAR'
 
Diyarbakır'da bulunan BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ile Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, partililerle birlikte Lice'ye gitti.
 
Milletvekili Tuğluk, olayın karakol binasına yeni yapılan ek binaları protesto amaçlı bir gösteri yapılması ve buna askerlerin müdahale etmesiyle çıktığını söyledi. Tuğluk, "Askerlerin ateş açması sonucu 1 kişi yaşamını yitirmiş, 6 kişi ise kurşunlarla yaralanmış. Biz olay yerine gidiyoruz. Daha sağlıklı bilgileri olay yerinden almaya çalışacağız" dedi.
 
VALİ KIRAÇ: TEYİT ETTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ
 
Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç,Lice'deki olaylarla ilgili bilgi verirken, Kayacak Jandarma Karakolu'nun yerine yenisinin yapıldığını 200 kişilik bir grubun bunu protesto etmek için inşaat alanına yürüdüğünü söyledi.

Protestocular içindeki 50- 60 kişilik bir grubun molotof kokteylleri ve patlayıcılar ile inşaata saldırdığını ve işçilerin çadırların yaktığını belirten Vali Kıraç, "Bu sırada asker uyarı ateşi açıyor ve arbede yaşanıyor. Daha sonra 1 kişinin yaşamını yitirdiği, 2'si ağır 6 kişinin yaralandığı yönünde bilgiler var. Bunları teyit edilmiş bilgiler değil, bunu araştırıyoruz" dedi.

ÖLENİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Lice'de çıkan olaylarda silahtan çıkan kurşunla ölenin 18 yaşındaki Medeni Yıldırım, olduğu belirlendi. Yıldırım'ın Lice Devlet Hastanesi morgunda cenazesinin bu gece ailesine teslim edileceği öğrenildi. Olayın ardından yaralıların sevk edildiği Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Dicle Üniversitsi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavileri devam ederken 2 kişinin sağlık durumunun ağır olduğu belirtildi.
 
BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel ve BDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, yaralıları hastanelerde ziyaret ederek doktorlardan sağlık durumları hakkında bilgi aldı.

DHA
Haber Tarihi: 28 Haziran 2013 Cuma 17:32Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/licede-tehlikeli-gerginlik-181230-haber/