Batman'da Lice protestosu

Lice'de yaşanan olaylar Batman'da düzenlenen yürüyüşle protesto edildi

Batman Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) il binası önünde toplanan kalabalık bir grup, Turgut Özal Bulvarı'ndan Sanat Sokağı'na kadar yürüdü.

Yürüyüşe, BDP Batman il örgütü, bazı sivil toplum örgütü üyeleri katıldı. Ellerinde taşıdıkları döviz ve pankartlarla Lice'de 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayları protesto eden grup, çeşitli sloganlar attı. Sanat Sokağı'nda bir süre daha protestolarını sürdüren grup burada basın açıklaması yaptı. Açıklama öncesi konuşan BDP il Başkanı Serdar Atalay, Lice'ye bağlı Kayacık köyünde karakol yapımını proteste ederken açılan ateş sonucu yaşamını yitiren Medeni Yıldırım için burada olduklarını belirterek "Halkın üzerine ateş açanları kınıyoruz" dedi.

Atalay, çözüm sürecinde hükümetin provokasyonlara karşı önlem alması gerektiğine dikkat çekerek gerillanın dağdan indiği bu süreçte karakol yapımına hız verilmesini anlamadıklarını söyledi.

Daha sonra basın açıklamasını okuyan BDP yöneticisi Mustafa Öztürk, "Demokratik hak çerçevesinde sürecin önünü açma amacıyla Lice'nin Kayacık köyünde karakol yapımını protesto eden halkın üzerine ateş açıldı. Medeni Yıldırım adlı genç yaşamını yitirirken ikisi ağır 7 kişi yaralandı. Hükümet çözümü engellemek amacıyla olası provokasyonları şimdiden görmeli ve provokatörleri açığa çıkartmalıdır. Halkın üzerine ateş açanları derhal yargı önüne çıkarmalıdır. Çözüm sürecinin ikinci aşaması devlet tarafından acilen başlatılmalıdır." dedi.

Okunan basın açıklamasının ardından grup sessizce dağıldı.


CİHAN
Haber Tarihi: 29 Haziran 2013 Cumartesi 21:00Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/batmanda-lice-protestosu-181419-haber/