Mamak’ta dev yatırımlar sürüyor

Ankara’nın Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Başak Mahallesi Kültür- Gençlik Merkezi ve Nikâh Sarayı, kapalı spor salonu ve kapalı pazar yerindeki çalışmaları inceledi.

Esnaf ve vatandaşları da bilgilendiren Akgül, çalışmalar tamamlandığında mahalle sakinlerinin özlemini çektiği hizmetlere kavuşacağını kaydetti.

Akgül, kaba inşaatı tamamlanan Başak Mahallesi kapalı spor salonu ve kültür ve gençlik merkezinin yüzde 60 seviyesine ulaştığını belirterek, Mamak'a yakışır modern bir bina yaptıklarını söyledi. İlk olarak 6 bin metrekare proje alanında 3250 metrekare kapalı pazar alanına sahip olan ve yapımı tamamlanan kapalı pazaryerini inceleyen Akgül, ardından içinde düğün ve nikâh salonu, kreş ve gençlik merkezi bulunan 12 bin metrekarelik alanda yapımı devam eden Kültür-Gençlik Merkezi ve Nikâh Sarayı çalışmaları hakkında bilgi aldı. Son olarak 3 bin metrekarelik inşaat alanına sahip park ve spor alanını gezen Akgül, sosyal ve kültürel aktivitelerin sayısını artırabilmek için bu tür mekânların sayılarını da artırdıklarını kaydetti.

3 DEV YATIRIM BİRDEN

Mahalleye yapılan 3 dev yatırım hakkında Akgül, "12 bin metrekarelik alanda yapımı devam eden kültür ve gençlik merkezimiz, 370 kişilik nikâh salonu, kreş, düğün salonu, yemek salonu sergi salonu, çok amaçlı salon ve gençlik merkezini içinde barındırıyor" dedi. Akgül, Mamak'ın çok büyük spor yatırımlarına kavuştuğunu kaydederek Başak mahallesinde yapımı devam eden kapalı spor salonunun da bin 7 metrekare çok amaçlı saha(basketbol, voleybol, hentbol), idari ofisler, koşu yolları, fitness salonları, 2 adet yarım bir adet tam basketbol sahası ve fitness alanı ve koşu yolundan oluştuğunu söyledi. Mamak'ta 8 tane kapalı 1 tane de açık olmak üzere 9 adet kapalı pazar yerinin hayata geçirildiğini kaydeden Akgül, 6 bin metrekarelik alanda yapımı tamamlanan 3 bin 250 metrekarelik kapalı pazaryerinin de yine altı pazar üstü spor kompleksi şeklinde yapıldığını belirterek, pazar alanının 28x16 metre boyutlarında basketbol sahası ve çocuk oyun alanından oluştuğunu belirtti.


CİHAN
Haber Tarihi: 01 Temmuz 2013 Pazartesi 12:15Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/mamakta-dev-yatirimlar-suruyor-181660-haber/