Yedi Cihan Kazan Fotoğraf Sergisi Başkentte

Azerbaycan, Bosna Hersek, Kazakistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Tataristan, Ukrayna ve Türkiye'den 7 fotoğraf sanatçısının, Ankara'nın Kazan ilçesinde çektikleri fotoğraflardan oluşan "Yedi Cihan Kazan Sergisi" sanatseverlerle buluştu.
Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Kızılay Metro Sanat Galerisi'ndeki serginin açılışında yaptığı konuşmada, Kazan'ı tanıtmak, kültür merkezi olma yolunda adım atmak ve maddi manevi geleneklerini koruyarak kültürel değerlerini ölümsüzleştirmek için uluslararası deneyime sahip fotoğraf sanatçılarının katkılarıyla sergiyi açtıklarını belirtti.
 
Ertürk, Kazan'ın hikayesinin İpekyolu'ndan teknoloji vadisine doğru devam ettiğini dile getirerek  "Bu sergiyle Kazan, ülkemizin birçok gurur kaynağının yer aldığı sanayi kuruluşlarının yanı sıra sanatın, kültürün, sporun ve sosyal faaliyetlerin de merkezi olma yolunda bir adım atmış bulunuyor.

Kazan'ın gelenek ve göreneklerini 7 farklı ülkeden gelen fotoğrafçıların çalışmalarıyla sergilemekteyiz. Bu sergide fotoğrafların yanında, ülkeler arasındaki kardeşliğin, sevginin, dostluğun ve barışın da sergilendiğini görüyoruz" diye konuştu.
 
Serginin açılışına TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, AK Parti Milletvekilleri Nurdan Şanlı, Seyit Sertçelik, Sermin Balık ve Feramuz Üstün ile İran'ın Ankara Büyükelçisi Ali Rıza Bigdeli de katıldı.
 
Sergi, 10 Temmuz'a kadar gezilebilecek.

DHA
Haber Tarihi: 01 Temmuz 2013 Pazartesi 20:56Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/yedi-cihan-kazan-fotograf-sergisi-baskentte-181809-haber/