Gezi Parkı yarınki açılışa hazır

Geçtiğimiz günlerde eylemlerin odağı haline gelen Taksim Gezi Parkı’nda son yapılan çalışmalarla birlikte ağaç sayısı 704’e, mevsimlik çiçek sayısı ise 322 bina ulaştı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Twitter’daki hesabından Gezi Parkı’nın yarın halka açılacağını duyurdu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise polis müdahalesi ile boşaltıldıktan sonra parkta çeşitli düzenlemeler yapmıştı. Belediye ekiplerinin çalışmaları tamamlandı. Park yarın yapılması beklenen açılışa hazır hale getirildi.

Taksim Gezi Parkı’nın Cumhuriyet Caddesi yönünde ve alt kısmında kalan dükkanların enkazı kaldırıldı, bu alanın da yeşillendirilmesiyle birlikte söz konusu alan da parka dahil edildi. Bu alanla birlikte parkın toplam yüzölçümü 58 bin metrekareye yükselmiş oldu. 558 olan ağaç sayısı 704’e, dikilen mevsimlik çiçek sayısı ise 322 bine ulaştı. Parka 17 adet yetişmiş çınar ağacı daha dikildi. Parka 5 bin adet yeni gül dikildi. 3 bin 200 adet çalı türü süs bitkisi dikildi. Tahrip olan 26 bin metrekare yeni çim serildi. Yıkılan dükkanların yerine de 8 bin metrekare yeni çim ekildi. Toplam 34 bin metrekare yeni çim edilmiş oldu. Park alanına 50 adet yeni oturma bankı konuldu, 82 oturma bankının da tamiratı yapılarak tekrar kullanıma sunuldu. Oturma gruplarının sayısı 132 adede ulaştı. Zarar gören çocuk oyun grubunun yerine de yenisi kuruldu. Zarar gören aydınlatma tesisatı, aydınlatma direkleri, elden geçirildi ve eksiklikleri tamamlanarak çalışır hale getirildi. Sulama tesisatı tamamen değiştirildi. Atık Yönetim Müdürlüğü ekipleri parkı ve Taksim alanını en ince detayına kadar süpürdü ve yıkadı.


CİHAN
Haber Tarihi: 06 Temmuz 2013 Cumartesi 15:59Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/gezi-parki-yarinki-acilisa-hazir-182907-haber/