Sopalı adam: Ben sizdenim amirim!

Elinde sopa bulunan kişi, polislerin arkasından göstericilere sesleniyor, 'gelsene buraya .... çocuğu' diyerek bağırıyor. Polisle bir süre sohbet ediyor. Polisin talebiyle arkasındaki küçük bölmeden el bombası tipindeki gaz bombasını polise vererek yardımcı oluyor.
Taksim Dayanışması’nın ‘ Gezi Parkı ’na giriyoruz’ açıklaması ve ona karşılık İstanbul Valiliği’nin ‘sokmayacağız’ cevabı aslında cuma günü Taksim’de neler olacağının sinyallerini vermişti.

Su savaşlarıyla başlayan, sonrasında TOMA’lı, gazlı ve coplu müdahaleye dönen olaylar gece yarılarına kadar sürdü. Coplanan gazeteciler, yaralanan insanlar oldu. Polisin sert müdahalesinin yanı sıra palalı ve sopalı kişiler göstericilere saldırdı. Onlardan biri de Radikal objektiflerine takıldı.
 
Yer İstiklal Caddesi. Saat tam 19.21. Polisin TOMA’larla tazyikli su sıktığı göstericiler, İstiklal Caddesi’nin ara sokaklarına dağıldı. Çevik kuvvet polisleri ara sokaklara müdahele ediyor, kısa süre sonra ana caddeye geri geliyordu. Bir ara elinde sopa olan mavi gömlekli birinin polisle birlikte koşarak Küçük Parmakkapı Sokağa’na koştuğunu, göstericilere küfürler ettiğini gördüm. Birkaç kare fotoğraf çektikten sonra video çekmeye başladım. Elinde sopa bulunan kişi, polislerin arkasındangöstericilere sesleniyor, ‘gelsene buraya .... çocuğu’ diyerek bağırıyordu.
 
O sokaktaki müdahale sona ermiş polis yeniden ana caddeye dönmüştü. Elinde sopalı kişi, polisle bir süre sohbet etti. Polisin talebiyle arkasındaki küçük bölmeden el bombası tipindeki gaz bombasını polise vererek yardımcı oldu. Sonra başka bir polis de teşekkür anlamında eli sopalıya dokundu.
 
BEN SİZDENİM! 
Daha sonra elinde sopayla gösterici avındaki bu kişi bir arkadaşını arayarak yanına gelmesini istedi. Gelmediği için de arkadaşına küfürler savurdu. Sonra polislerin ikazıyla olayları uzaktan da olsa takip etmeyi sürdürdüm. Uzun süre bu mavi gömlekli kişinin peşinden gittim. İstiklal Caddesi’nde koşan başka bir çevik kuvvet polisinin peşinden o da koştu. Bir dükkana sığınan göstericilere hücum etti. Ancak esnaf kepenkleri kapatmıştı. Mavi gömlekli kişi de kepenklere onlarca kez sopayla vurdu. Eli sopalı adam daha sonra yine başka bir polis grubunun peşinden atağa kalktı. Ancak bu kez bir polis amiri bu kişinin elindeki sopayı almaya çalıştı. Önce sopayı vermek istemedi ve polise kendince haklı gerekçesini açıkladı: “Ben sizdenim...” Polis amiri bunun üzerine “Sizdeni bizdeni yok” diyerek sopayı zorla bu saldırganın elinden aldı.

Radikal
Haber Tarihi: 09 Temmuz 2013 Salı 12:28Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/sopali-adam-ben-sizdenim-amirim-183504-haber/