Dicle Üniversitesi, spordaki başarılarını sürdürüyor

Dicle Üniversitesi’nin spor dallarında 5 yıl önce attığı tohumlar meyve vermeye başladı.

Futbol, basketbol, atletizm, futsal ve bilek güreşi gibi çeşitli dallarında üst üste dereceler almaya başlayan Dicle Üniversitesi, Güneydoğu’nun lokomotifi oldu. Kaliteli eğitimin yanı sıra öğrencilere spor alanında büyük imkanlar sunduklarını belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aytekin Sır, spordaki başarılarının artacağını kaydetti.

Her geçen gün çıtayı yükselten Dicle Üniversitesi Erkek Futsal Takımı, grubunda birinci olarak Süper Lig'e yükseldi. Ünilig Basketbol Takımı Türkiye 4.sü olurken, Ünilig Erkek Voleybol Takımı Kocaeli’nde yapılan üniversiteler arası Voleybol 1. Lig Grup müsabakalarında 3.ülüğü elde etti. Üniversiteler arası Türkiye Judo Şampiyonası'nda 63 kiloda Diyarbakır'ı temsil eden Ayşegül Akbulut, Türkiye 2.si oldu. Türkiye Üniversiteler arası Tenis 2. liginde Dicle Erkek takımı grup birincisi oldu. Gaziantep’te yapılan üniversiteler arası Oryantring Türkiye Şampiyonası'nda Meriç Arazoğlu, 3 gümüş 1 bronz madalyayı Diyarbakır'a getirdi. Dicle Üniversitesi, yürüyüşte ise uluslararası derece kazandı. 20 kilometrelik Türkiye Yürüyüş Şampiyonası'nda Türkiye 3.sü olan Ebru Bozöş, Balkan Yürüyüş Şampiyonası'nda ise Balkan dördüncülüğünü elde etti.

Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Aytekin Sır, sporu tabana yayma çalıştıklarını söyledi. Daha önce üniversite bünyesinde sadece bir takım olduğunu ifade eden Sır, başarıları kitlesel hale dönüştürmek için çeşitli atılımlar yaptıklarını dile getirdi. Sır, "Spor salonları, tenis kortları, kapalı alanlarımızla öğrencilerimizi destekledik. Son birkaç yıldır gerçekten çok önemli başarılara imza atıldı. Futsal takımımız süper lige çıkmaya hak kazandı. Judo’da bir kızımız Türkiye ikincisi oldu. Atletizmde yine bir kızımız Balkan dördüncüsü oldu. Bir öğrencimiz bilek güreşinde Avrupa Şampiyonu oldu. Halk oyunları ekibimiz bu yıl Türkiye 3.sü oldu. Biz bu faaliyetleri daha da arttırarak öğrencilerin hepsinin sporla ilgilenmesini istiyoruz. Bu başarıların kitsel olmasını bütün öğrencilerimizin beraberce üniversitemizi yükseltmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

Dicle Üniversitesi'nin Doğu ve Güneydoğu'nun lokomotifi olduğunu dile getiren Prof. Dr. Aytekin Sır, öğrenciler başarı elde ettikçe spora ilginin de arttığını kaydetti. Sır, "Bir bakıyorsunuz İstanbul Üniversitesini yenmiş basketbol takımımız. Çok mutlu oluyoruz. Samsun’a gönderiyoruz orada galip geliyorlar. Urfa’da şampiyonalar yapılıyor, öğrencilerimiz galip geliyor. Bizi en çok memnun eden ise bunların bizim öğrencilerimizin olması. Yani dışarıdan gelen veya yurt dışından getirilen sporcularla kazanılan başarılar değil, bizzat bizim öğrencilerimizin elde ettiği başarılar olduğu için daha çok gururluyuz." dedi.


CİHAN
Haber Tarihi: 09 Temmuz 2013 Salı 12:32Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/dicle-universitesi-spordaki-basarilarini-surduruyor-183505-haber/