İnşaat malzemesiyle ameliyat

Eski Sovyet cumhuriyetlerinden ve Avrupa'nın en yoksul ülkelerinden Moldova'da bir çocuk hastanesinde yapılan ameliyatta parasızlıktan inşaat malzemeleri kullanıldığının görüntülerle ortaya çıkması skandala yol açtı.
Moldova'da yayınlanan Panorama gazetesinde yayınlanan habere göre, başkent Csinau'daki Ignatenco Çocuk Hastanesi'nde yapılan bir ortopedi ameliyatında doktorlar, parasızlık nedeniyle gerçek ameliyat malzemelerinin bulunmaması nedeniyle matkap, pense ve elektrikli testere gibi inşaatlarda kullanılan aletler kullandılar.
 
Doktorlar olayın vahametini anlatmak ve durumu protesto etmek amacıyla inşaat malzemeleri kullandıkları ameliyatı da kameraya alarak medyaya verdiler.
 
Ameliyatta bulunan doktorlardan Nicolae Curca, bu tür malzemelerin tam sterilizasyonunun çok güç ve çoğu zamanda imkansız olduğunu söyledi.
 
Skandala Başbakan Iurie Leanca el koydu. Leanca olayla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirirken, Sağlık Bakanı Andrei Usatii de hastaneye yeni ameliyat malzemeleri gönderildiğini duyurdu.

DHA
Haber Tarihi: 26 Temmuz 2013 Cuma 13:17Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/insaat-malzemesiyle-ameliyat-187106-haber/