Arkadaşının raporuyla kadın oldu!

Transseksüel arkadaşının kadın olmak için topladığı para, belge ve raporları kendine ait gösterip ameliyatla kadın olan transseksüel B.Y, 2 yıl hapis yedi.
İstanbul Şişli’de oturan iki transseksüeli karşı karşıya getiren olay şöyle gelişti: R.D. (38) kadın olabilmek için 2009’da yılında mahkemeden karar aldırdı. Ardından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanlığı’ndan“Transseksüel yapıda olup cinsiyet değişikliği operasyonu ruh sağlığı açısından gereklidir” raporu aldı. R.D., mutluluğunu ev arkadaşı B.Y. (23) ile paylaştı. Bir süre sonra ise R.D.’nin mahkeme kararı, raporu ve kimliği ve ameliyat parasını çalan B.Y kayıplara karıştı.
 
R.D. yıllardır beklediği kadın olma hayali yarıda kalırken, arkadaşı onun kimliğini diğer belge ve raporlarla Pendik’te özel bir hastanede ameliyatla kadın oldu. R.D olayı öğrenince soluğu mahkemede aldı. Savcılık, ameliyatı yapan Doktor O.B’nin kimlikteki fotoğrafa benzememesine rağmen operasyon yaptığını belirterek “sağlık mesleği mensuplarının suçu bildirmemesi” suçundan 1 yıla kadar hapsini istedi. B.Y.’ye ise “resmi belgede sahtecilik”ten 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Yargılama sonucunda kadın B.Y. 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı ve cezasına ertelendi. “Yüzünde çok makyaj vardı. Bu yüzden fark etmedim. Zaten 2 bin TL ameliyat parasını da vermedi” diyen Doktor O.B ise beraat etti.

Vatan Gazetesi
Haber Tarihi: 28 Temmuz 2013 Pazar 13:26Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/arkadasinin-raporuyla-kadin-oldu-187485-haber/