Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü istifa etti!

Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof Dr Arif Yılmaz görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz görevinden istifa etti. Rektör Yılmaz, geçtiğimiz hafta bir gazetede çıkan ilan sonrası üniversitede akademik personel alımlarında torpil yapıldığı iddiaları hakkında üniversite sosyal tesislerinde basın açıklamasında bulundu. Yılmaz, kendilerinin gazetelere direk ilan göndermediğine dikkat çekerek, bu konuda Basın İlan Kurumu'nun aracılık ettiğini ifade etti.

Göreve geldiği günden bu yana üniversitede güzel işlere imza attıklarını söyleyen Yılmaz, “Birileri çıkıp ‘üniversitede güzel şeyler yapmıyorsunuz. İsimle eleman alıyorsunuz. Yanlış yapıyorsunuz’ dedi. Biz bugüne kadar on kez akademik personel alımı ilanına çıktık. Öğretim üyesi hangi kanun ve yönetmelikle, nasıl alınır bu bellidir. Bu kurumdan Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisindeki herhangi bir üniversiteden isim yazıldığına ben inanmıyorum. Bu hatayı çocuk yapmaz.” dedi.

Akademik personel alımlarında iki kıstas olduğuna değinen Röktör Yılmaz, toplantıda şunları söyledi: “Birincisi, üniversiteye liyakat dışı adam almadım. Bu şerefsizliği yapmadım. İkincisi, vatan haini adam almadım. Çalıştığım bütün adamlar vatanperverdir. Aksini söyleyenin alnını karışlarım. Ben kimsenin siyasi görüşü, gözünün rengi, ayakkabı numarası ile adam almadım. Bu, kul hakkına girer. Basın İlan Kurumu'na soruyorum. 'Hangi talep yazıma istinaden bu yazıyı ilgili gazeteye gönderdin?' ben bunu merak ediyorum. Nasıl, bana ait olmayan bir yazıyı gazeteye gönderirsin. Ben ve üniversitem altında rektörlük imzası olmayan ve sehven gönderildiği söylenen bir ilanla ilgili günlerdir konuşuluyoruz. Bu dedikodulara son vermek amacıyla ve rektörlük için çok istekli olan arkadaşlarıma da fırsat vermek için görevimden ayrılıyorum. İsteyerek ayrılmıyorum ama dedikodularla üniversite yönetilmez. Beni bu zevkten mahrum bırakanlar vicdanı ile baş başa kalsın. Ben onları Allah'a havale ediyorum.”

Rektör Yılmaz, istifasının ardından çalışma arkadaşları ile tek tek vedalaştı. Vedalaşma esnasında bazı öğretim görevlilerinin gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.


CİHAN
Haber Tarihi: 05 Ağustos 2013 Pazartesi 12:01Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/recep-tayyip-erdogan-universitesi-rektoru-istifa-etti-189159-haber/