Cemaat AK Parti'ye böyle seslendi

AK Parti ile cemaat arasında kavga olduğu iddialarına, hareketin önde gelen isimlerinden Hüseyin Gülerce yanıt verdi.
Cemaatin kriterlerini açıklayan Gülerce, hükümete fitne peşinde koşanları hatırlatarak 'oyuna gelme' uyarısında bulunuyor.
 
Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, cemaate yönelik suçlamalara bugün köşesinde cevap veriyor. Gülerce, Zaman yazarlarının görüşlerinin cemaati bağlamadığını vurgulayarak genelleme yapanlara tepki gösteriyor.
 
VESAYET İDDİASI EN BÜYÜK HAREKET
 
Gülerce, cemaatin yeni bir vesayet merkezi haline gelmek istediği ve iktidara ortak olmaya çalıştığı iddiasının en ağır suçlama olduğunu sözlerine ekliyor. Bu nitelemenin hakaretlerin en büyüğü olduğunu belirten Gülerce, eleştirilere Gülen'in ifadeleriyle cevap veriyor:
 
“Fedakârlık destanı yazan insanların hiçbir beklentisi yoktur. Olsaydı, onlar da siyaset sahnesine sıçramak için bir menfez kollar, sıçrarlardı. Milletimize ve insanlığa hizmet yolunda Cenab-ı Hakk’ın ‘Ben sizden razıyım’ demesini ummaktan başka bir mülahazamız olmadı ve –inşallah– olmayacaktır. Bizler Türkiye sevdalılarıyız. Ülkemizi, vatanımızı, milletimizi, devletimizi, dinimizi seviyoruz.”
 
CEMAAT DAİME İSTİKRARIN YANINDADIR, HİÇBİR HÜKÜMETE KARŞI DEĞİLDİR
 
AK Parti-cemaat meselesinin ilkeler ve nefisleri aşmayla çözülebileceğini söyleyen Gülerce, AK Parti'yi önerilerde bulunuyor.
 
(...)“Cemaat” daima devletin, ülke bütünlüğünün ve memleket içinde istikrarın yanındadır. Hiçbir hükümete karşı değildir. Hepsi bu ülkenin hükümetleridir. Yaptıkları hizmetlerden dolayı -kim yapmışsa- Allah onlardan razı olsun. Bugünkü hükümetin de ekonomik kalkınma, refah ve demokratikleşme konusundaki çabaları takdir ve teşvik edilmekte, onlara dualarla da destek verilmektedir. Bu destek, bir partiye veya şahsa göre değil, Türkiye’nin bugünü ve yarınları adına yapılan hizmetlerden dolayıdır. Bürokraside vazifeleri kim yaparsa yapsın, kim hangi makamı temsil ederse etsin, o konuda kimse hafife alınamaz ve kınanamaz. Demokrasiyi savunuyorsak inisiyatifin, seçilmiş insanların hükümetinde olduğunu da samimi olarak savunmalıyız. Kiminle isterlerse, onlarla çalışırlar. Burada AK Parti’ye düşen; herkesin hükümeti olma şuuruyla, kimseyi şucu-bucu diye ayırarak hasım gibi davranma yanlışına savrulmamasıdır…"
 
CEMAATE HAKSIZLIK YAPILIRSA
 
AK Parti-cemaat kavgası isteyenlerin hedefinin  “AK Parti’yi ve Gülen’i bitirmek” olduğunu ifade eden Gülerce, iki tarafında zarar görebileceği uyarısında bulunarak yazısını şöyle tamamlıyor:
 
"AK Parti’ye hukuk ve demokrasi dışı bir şey olursa bundan bütün ülke ve “cemaat” zarar görür. Aynı şekilde “cemaat”e karşı hukuksuzluk ve haksızlık yapılırsa, bundan da hükümet ve bütün ülke zarar görür.
 
Bayramın güzel atmosferinde herkes konumunu, üslubunu bir daha gözden geçirmelidir. Hayırlı bayramlar dileği ile…"
Haber Tarihi: 09 Ağustos 2013 Cuma 10:07Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/cemaat-ak-partiye-boyle-seslendi-189951-haber/