2 bin 37 sigorta acentesine uyarı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkan Yardımcısı Süleyman Özer, 10 binden fazla işyerinde yapılan tetkik sonucunda 2 bin 37 sigorta acentesine asgari fiziki şartlara uyulmadığı gerekçesiyle uyarı cezası verildiğini söyledi.
TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkan Yardımcısı Özer, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) tarafından sigorta acentelerinin sorunlarının tespiti amacıyla düzenlenen toplantıda, 10 binden fazla sigorta acentesinin tetkik edildiğini açıkladı.
 
Asgari fiziki şartlara uymayan 2 bin 900 acente için disiplin soruşturması açıldığını belirten Özer, "Soruşturma sonucunda dün itibariyle 2 bin 37 acenteye uyarma cezası verildi. Bu acenteler, şartlara hala uymuyorsa yeni tektik sonrası tekrar uyarma cezası alarak daha sonra geçici olarak meslekten men edilecek. Uydukları takdirde tekrar faaliyete başlayabilecekler" diye konuştu.
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin de 2013 yılında en çok büyüyen sektörün sigorta acenteciliği olduğunu söyledi. Sektöre artan ilgi nedeniyle rekabetin de her geçen yıl büyüdüğünü belirten Şahin, "Artık insanlarımız bilinçleniyor ve sigorta konusunda daha duyarlı hale geliyor. Ancak halen sektörün büyümesinde zorunlu sigorta uygulamalarının çok büyük etkisi olduğunu görüyoruz" dedi.
 
ALTSO'nun sigorta acentelerinin sorunlarının tespiti amacıyla düzenlediği ve ALTSO Meclis Salonu'nda yapılan toplantıya, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkan Yardımcısı Süleyman Özer ve Alanya'da faaliyet gösteren 89 sigorta acentesinin temsilcileri katıldı.

DHA
Haber Tarihi: 14 Ağustos 2013 Çarşamba 18:16Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/2-bin-37-sigorta-acentesine-uyari-191011-haber/