Giresun'da ölümlü kaza yol kapattırdı

Giresun'da bir polis memurunun, ardından kimliği belirlenemeyen bir başka kişinin kullandığı aracın çarptığı 58 yaşındaki Yüksel Kayış öldü. Kaza yerine gelen bir grup mahalleli, yolu yaklaşık 1 saat ulaşıma kapattı
Olay, dün saat 23.00 sıralarında meydana geldi. Hacı Hüseyin Mahallesi'nde Karadeniz Sahil Yolu üzerindeki yaya geçidinden karşıya geçmek isteyen Yüksel Kayış'a Giresun Emniyet Müdürlüğünde polis memuru Serdar Beygirci yönetimindeki 28 NL 020 plakalı özel otomobili ile çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan Kayış, arkadan gelen ve sürücüsü belirlenemeyen 34 EF 6798 plakalı aracın çarpması ile öldü.
 
Kazayı duyunca gelen mahalle sakinleri aynı yerde meydana gelen kazalarda 11 kişinin öldüğünü belirterek üstgeçit yapılmamasına tepki gösterdi. Kazadan sonra yaklaşık 1 saat kapalı kalan yol savcılık incelemesi ardından açılabildi. Olay yerine gelen Giresun Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, "Yaya geçidini kapatmamıza siz engel oldunuz. Bu kişinin ölümüne de siz sebep oldunuz" diyerek dağılmalarını istedi. Çevik Kuvvet ekiplerinin yolu boşaltmaları isteğine tepki gösteren mahalle sakinleri yolun diğer şeridini trafiğe kapaarak yolda oturma eylemi yaptı, 'Üstgeçit istiyoruz', 'Vali buraya', 'Canlar artık yitip gitmesin' diye sloganlar attı. 
 
Vali Hasan Karahan ve Belediye Başkanı Kerim Aksu gelinceye kadar kalkmayacaklarını belirten mahalle sakinleri, Giresun Emniyet Müdürü Hikmet Bulak'ın ikna çabaları sonucu yaklaşık iki saat sonra eylemlerini sona erdirdi.
 
Aynı bölgedeki yaya geçidinde geçen ay meydana gelen kazada bir aracın çarptığı kadın ölmüş, çevrede toplananlar yaya geçidini kapatmak isteyen polise tepki gösterirken, yolda başka geçiş yeri olmadığını belirterek yaya geçidinin açık kalmasını sağlamıştı.

DHA
Haber Tarihi: 24 Ağustos 2013 Cumartesi 10:33Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/giresunda-olumlu-kaza-yol-kapattirdi-193055-haber/