Hindistan’da bina daha çöktü: 8 ölü

Hindistan’ın Gujarat eyaleti Vadadora şehrinde üç katlı bir binanın çökmesi sonucu ilk belirlemelere göre 8 kişi öldü, 10 kişi hala göçük altında

Çarşamba günü sabah erken saatlerde meydana gelen olayda 3 katlı binanın büyük gürültü ile yıkıldığı bildirildi. Göçüğün yanında boş bir binanın da göçtüğü, fakat ölü ya da yaralının olmadığı bildirildi.

Vadadora şehri idarecilerinden Vinod Rao şu ana kadar 8 kişinin cesedinin çıkarıldığını, göçük altındaki 10 kişinin kurtarılması için çalışmaların devam ettiğini bildirdi. Bölgede sivil savunma ekipleri ve askerler de çalışmalarını sürdürüyor.

Hindistan’da sık sık yaşanan benzer bina göçükleri ülkede inşaat işlerindeki kontrollerin ve bina kalitelerinin çok düşük olduğu tartışmalarını ön plana çıkarıyor. Özellikle dar gelirli halkın ve işçilerin varoşlarda yaşadığı yüksek ve yaşlı binalarda yaşanan göçük olayları halk arasında zengin fakir ayrımını artırıyor.

Geçtiğimiz aylarda Haydarabad ve Mumbai şehirlerinde ölümlerin yaşandığı göçükler meydana gelmişti.
 


CİHAN
Haber Tarihi: 28 Ağustos 2013 Çarşamba 14:04Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/hindistanda-bina-daha-coktu-8-olu-193971-haber/