Zafertepe'de yağmur altında 30 Ağustos kutlaması

Kütahya'da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin yapıldığı yer olan Altıntaş İlçesi'ndeki Zafertepe Çalköy'de gerçekleştirildi.
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın da katıldığı törenlerde 10 bin genç de hazır bulundu. Gençlerden 200 kadarı tören alanına Bakan Kılıç ile birilikte girdi. Törende Yağan yağmur ise vatandaşlara güç anlar yaşattı.
 
Kütahya'da Zafer Bayramı kutlamaları sabah Kütahya Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulup saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı. Ardından törenlere Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin yapıldığı yer olan Altıntaş ilçesine bağlı Zafertepe Çalköy Beldesi'nde devam edildi.
 
Zafertepe Çalköy'deki törenlere Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, milletvekilleri Hasan Fehmi Kinay ve Vural Kavuncu, Kütahya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Celal Başoğlu, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kara, Hava, Deniz kuvvetleri komutanlıkları ve Jandarma Genel Komutanlığı'nı temsilen birer tuğgeneral ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın organize ettiği törende yaklaşık 10 bin genç de hazır bulundu. Gençlerin büyük bir bölümü tören alanın yanında beklerken 200 kadar genç, Suat Kılıç ile birlikte tören alanına yürüyerek girdi.
 
Buradaki törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'ndan sonra askerler saygı atışında bulundu. Bir subay tarafından haritadan 30 Ağustos 1922'deki Başkomutanlık Meydan Muharebesi anlatıldı.
 
Daha sonra Kütahya Valisi Şerif Yılmaz Garnizon Komutanı Tuğgeneral Celal Başoğlu ve Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça askeri bir araca binerek halkın zafer gününü kutladı. Törende Vali Şerif Yılmaz konuşma yaptı. Vali konuştuğu sırada sağanak halinde yağmur yağdı. Vali Yılmaz, konuşma yaptığı bölümün üstü kapalı olması nedeniyle yağmurdan etkilenmezken töreni izleyenlerden açık tribünde bulunan vatandaşlar yağmurdan kaçıp üzeri branda ile kapalı olan bölüme sığındı.
 
Vali Yılmaz'dan sonra kürsüye Bakan Suat Kılıç geldi. Kılıç, kendisi şemsiye tutarak konuşma yapacağı üzeri kapalı olan kürsünün bulunduğu yere geldi ve burada yaptığı konuşmada "Bizim arzumuz sevgi toplumudur, bizim arzumuz karşısındakilerle kucaklaşanlardır, nasıl ki Sarıkamış'ta sarılı bedenler birbirine sarılarak dondu, nasıl ki Çanakkale'de bedenler birbirlerine sarılarak şehit oldu, nasıl ki Dumlupınar'da, Zafertepe'de büyük zafer, büyük ruhların birbirlerine sarılmasıyla mukadder oldu. Öyle ise bugün birbirimizi sarıp sarmalıyoruz" dedi.
 
Törende 7'nci Büyük Zafer Koşusu'nda dereceye giren sporculara madalyaları ve ödülleri verildi, tören askerlerin geçit yürüyüşü ile son buldu. 

DHA
Haber Tarihi: 30 Ağustos 2013 Cuma 18:52Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/zafertepede-yagmur-altinda-30-agustos-kutlamasi-194669-haber/