Kanada'yı şok eden gaipten sesler

Dünya üzerinde birçok ülkede kaydedilen ve kaynağı tam olarak tespit edilemeyen seslere bir yenisi daha eklendi.
Kanada’nın British Colombia bölgesine bağlı Terrace şehrinde yaşayan Kimberly Wookey 29 Ağustos Perşembe sabahı duyduğu korkutucu seslerle güne başladı.

Kimberly benzer sesleri Haziran ayından beri duyuyordu ancak bu sefer kamerasını alıp bu sesleri kaydetmeyi başardı. Huffington Post'un haberine göre Kimberly sesleri kaydederken 7 yaşındaki oğlu oturma odasında duyduğu seslerden ürkmüş bir haldeydi. Sesler adeta korku filmi efektlerini andırıyordu.
 
Sesleri kamerasıyla kaydettikten sonra internete yükleyen Kimberly aynı sesleri duyan birçok insanın olduğunu fark etti. Videoyu izleyenlerden bazıları videonun sahte olduğunu ve hatta 2011 yapımı ‘Red State’ isimli bir korku filminden alınarak montajlandığını iddia etti.
 
Ancak Kimberly bu sesleri duyan ilk kişi değil. Tüm dünyada aynı zamanlarda ve farklı ülkelerde duyulmuş olan bu seslere Youtube üzerinden ulaşmak mümkün. Youtube’daki ve diğer online mecralardaki kayıtlara bakıldığında bu gizemli seslerin ilklerinden birisi, 2 sene önce Kiev’de kaydedilmiş sesler olarak görünüyor.  
 
İnternet üzerindeki birçok kaydın sahte olduğu ortaya çıksa da, bu durum dünyanın farklı yerlerinde ve hemen hemen aynı zaman aralığında yüklenen videoların, tamamının sahte olduğunu kanıtlamaya yetmiyor.
 
Ülkemizde de zaman zaman duyulduğu iddia edilen bu seslerin henüz bilimsel olarak kanıtlanmış bir açıklaması bulunmuyor. Şu ana kadar bu fenomeni açıklayabilecek belki de en iyi açıklamalardan birisi Saskatchewan Üniversitesi Fizik Profesörü Jean Pierra St. Maurice’den geldi. Maurice bu seslerin kuzey ışıkları tarafından yayılan manyetik dalgalar sonucu oluşabileceğini söyledi. Ancak bu ve benzeri açıklamalar henüz kesin olarak kanıtlanamadığı için gökyüzünden gelen bu metalik sesler, gizemini korumaya devam edecek gibi görünüyor.

NTV
Haber Tarihi: 01 Eylül 2013 Pazar 12:28Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/kanadayi-sok-eden-gaipten-sesler-195021-haber/